Dagje uit | Zooparc Overloon

Vorige week zijn we een dagje naar Zooparc overloon geweest, een mooie en vooral erg groene dierentuin met veel bijzondere dieren.

Na een rit van bijna twee uur in de auto vanuit het hoge noorden kwamen we rond elf uur aan in Zooparc Overloon.. De ontvangst is super leuk aangekleed met allerlei kisten waarin dierentuindieren vervoerd kunnen worden. De rode panda’s zijn zelfs al voor de ingang te spotten.

Op expeditie

Na de ingang vind je gelijk de pinguïns. Je loopt gewoon door het verblijf van de pinquïns en kunt zo ook heel dichtbij de dieren komen. Het park is opgedeeld in verschillende delen waarin zich dieren bevinden die in het zelfde leefgebied leven. Zo vind je er bijvoorbeeld de Amazone met dieren als een tapir, boshond en gordeldier. Verder hebben ze ontzettend veel soorten apen. En het leukste is dat je op het eilandje van de ringstaartmaki’s op bezoek mag. De apen komen al snel op tassen en kinderwagens af, want daar valt meestal wel wat te halen..

Voedertijd

Wat ik zelf altijd zo kan waarderen in dierentuin is als je mee mag kijken wanneer de dieren gevoerd worden. We kregen bij de ingang een plattegrond waarop ook de tijden stonden aangeven waarop de dieren gevoerd werden. Zo mag je op het maki eiland helpen met het voeren van groenten en fruit. Het meest spectaculairst was het voeren van de leeuwen.. Overal in het verblijf werd het vlees goed verstopt, maar de leeuwen waren nog niet losgelaten of ze hadden vrijwel allemaal meteen een stuk vlees te pakken!

Speeltuin

Als er iets is wat mijn kinderen belangrijk vinden aan een dierentuin is het wel een speeltuin.. Gelukkig heeft Zooparc Overloon een hele mooie natuurlijke speeltuin, waar mijn kinderen hun hart konden ophalen met schommelen, glijden, in het zandspelen en ga zo maar door. Ook is er vlakbij het buitenterras een mooi springkussen te vinden. Dus terwijl mama en papa iets lekkers drinken en/of eten kunnen de kinderen naar hartenlust springen.

Al met al waren wij zeer verrast door deze groene dierentuin, jammer genoeg voor ons moeten wij er twee uur voor rijden.. Hebben jullie nog een leuke dierentuintip?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge