Marianne Vertelt | Ik liet een kind verdwijnen

Ik liet een kind verdwijnen.

Je leest het goed. Mooier kan ik het niet maken. Was het kind dan echt verdwenen? Ja voor een paar minuten wel… Zal het mij nog een keer gebeuren? Nee!

Het is dinsdagmiddag kwart over 3. Ik sta samen met Saar op Senn te wachten op het schoolplein.
Als de bel gaat dat de school uit gaat duurt het niet lang voordat Senn naast mij staat. Een paar tellen later staat er ook een ander jongetje bij ons. Een jongetje dat niet in de klas van Senn zit maar uit de andere groep 1. Ze kennen elkaar van het overblijven…
Senn zegt dat hij graag met hem wil spelen. Dat jongetje verteld dat hij van zijn vader bij ons moet spelen omdat er thuis iets kapot is waardoor dat niet kan.

Vreemd verhaal

Ik vraag hem waar zijn vader nu dan is. Die was thuis omdat het gemaakt werd. Ik vroeg hem waar zijn moeder dan was. Ja die moest erbij blijven dus hij moest alleen naar huis toe na schooltijd. In mijn ogen laat je een kind van 4 niet alleen van school naar huis gaan dus vond ik het een vreemd verhaal. Ik heb tegen dat jongetje gezegd dat hij maar even bij mij mee moest op de fiets en dan zouden we wel even naar zijn huis toe fietsen om het aan zijn ouders te vragen. Senn was op zijn eigen fiets mee dus we konden lekker doorfietsen.

Klop, klop is er iemand thuis?

Dat jongetje vertelde (op goed geluk dus) waar hij woonde. Na een tijdje aankloppen en roepen bij de achterdeur zei hij dat we misschien beter even bij de echte deur (voordeur) konden aanbellen. Toen we net wegliepen kwam de vader van het jongetje ineens aangerend. Hij was op zolder bezig en hoorde wat bij de deur… Daarop vroeg hij aan zijn zoontje; ,,Waarom zit jij niet bij de BSO”

Dat had ik dus weer. Ik nam een kind mee van school terwijl het opgehaald zou worden voor de BSO. Hoe dit kon gebeuren weet ik niet. De kinderen die naar de BSO gaan moeten in de klas blijven en worden vanuit de klas meegenomen. Die vader heeft eerst zijn vrouw en de school maar gebeld dat zijn zoontje thuis was en daarna heeft hij hem naar de BSO gebracht.

Wat nou als zijn vader niet thuis geweest was? Dan had ik hem teruggebracht naar school.
Mijn redding was dat zijn vader thuis was. Anders hadden ze waarschijnlijk een telefoontje gehad dat hun kind “kwijt” was? Ik moet er niet aan denken zo’n telefoontje te krijgen. In het vervolg zal ik dus altijd bij de juf navragen hoe/wat als er geen ouder of opvang op het schoolplein staat.

Hebben jullie wel eens zoiets meegemaakt? En wat zou jij gedaan hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge