Naar de kinderarts | Een hartruisje, het vervolg

blond en bruin hartruisje

Zoals ik al eerder schreef moesten wij met Saar naar de kinderarts vanwege een hartruisje die ze geconstateerd hadden bij het consultatiebureau…

Aanvullend onderzoek

Inmiddels zijn we 2 maanden verder en zijn de onderzoeken achter de rug gelukkig! Begin juni konden wij terecht bij de kinderarts. Saar vond het helemaal niks. Eerst moest ze gemeten en gewogen worden waar ze het al niet mee eens was. Spelen is natuurlijk veel leuker!

Daarnaast waren er ook nog eens een dokter en een co assistent die haar wilden onderzoeken en wat ze heel spannend vond! Ze wilde niet echt meewerken toen ze met de stethoscoop wilden luisteren Ondanks dat hadden allebei de artsen het hartruisje gehoord wat ze niet thuis konden brengen en werden we doorverwezen naar de kindercardioloog die aanvullend onderzoek zou doen en een echo zou maken.

Geen diagnose

Zonder diagnose gingen we weer huiswaarts. De afspraak met de kindercardioloog stond pas voor eind juni op de planning dus dat duurde nog wel even!

Saar is een meisje wat graag wil weten wat de bedoeling is en houdt niet van onverwachte gekke dingen. Ik heb haar dus zoveel mogelijk geprobeerd uit te leggen wat ze gingen doen. Gelukkig had ze zelf ook een dokterssetje, dus met behulp daarvan en met prinsessenzeep heb ik haar laten zien hoe ze echo’s maakten. Dat vond ze wel leuk, dus wilde ze het ook bij haar broer doen. Dat me dat een fles zeep kostte nemen we maar op de koop toe 🙂

De afspraak

Afgelopen vrijdag was het dan zover. De afspraak bij de arts voor de echo. Ook hier waren 2 artsen aanwezig. Saar was het er uiteraard weer niet mee eens, maar de dokter kon er goed mee omgaan! De dokter begon met de stethoscoop en liet Saar op spelende wijze zelf vertellen waar die hoorde. Hierdoor ontspande ze snel en werkte ze goed mee! Daarna ging ze met het echoapparaat aan de slag. Ze begon bij haar buikje en ging zo langzaam steeds verder richting haar kin. Uiteindelijk heeft ze zelfs 25 minuten keurig stil gelegen! Deze dame had haar ballon verdiend hoor!

De uitslag

Per toeval ontdekten ze een gaatje in haar hart. Dit is niet ernstig en kan geen kwaad. Het kan zelfs nog dichtgroeien. Het hartruisje die ze hoorden kon hier niet vandaan komen. Wat de ruis dan wel is? Het is een onschuldig hartruisje wat bij de meeste kinderen voorkomt! Gelukkig!
Voor nu zijn we opgelucht.
Omdat Danny een hartafwijking heeft die 50% overdraagbaar is kan ze die nog steeds hebben / krijgen. Dit uit zich vaak pas na het 10e levensjaar. Tegen die tijd zullen we ze wel laten screenen, maar voor nu kunnen we opgelucht ademhalen!

7 comments on “Naar de kinderarts | Een hartruisje, het vervolg

  1. Wat een fijn nieuws en wat ontzettend spannend!
    Bij de zwangerschap van de oudste vertrouwde de verloskundige het ook niet helemaal en werden we met 39 weken zwangerschap doorverwezen naar het ziekenhuis voor een echo. Met het hartje gelukkig niets, maar wel wat weinig vruchtwater, waardoor we toch elke dag tot aan de bevalling een ctg moesten laten maken. Allemaal prima gegaan gelukkig!
    Tips voor Papa’s onlangs geplaatst…Wanneer zet je je kindje op zwemles?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge