Speelgoed getest | TornadoTubez blaaspijp

Afgelopen mei vakantie was het de eerste paar dagen niet heel mooi weer! Omdat ik mijn vrije dagen had en Saar naar het KDV was, besloot ik samen met Senn te gaan winkelen. Hij mocht iets uitkiezen van zijn verjaardagsgeld/spaargeld…

Uiteraard koos hij dan ook een Transformer. In de winkel liep ik tegen iets ontzettends gaaf aan en kon ik het niet laten liggen.
Vroeger bliezen wij pijltjes met een ouderwetse pvc buis en draaiden we pijltjes van papier. Leuk op zondag bij opa en oma in de tuin met alle neven en nichten of gewoon in de buurt thuis. Ik denk dat bijna iedereen dat vroeger wel gedaan heeft…

TornadoTubez

Ik zag dus de TornadoTubez blaaspijp liggen bij Intertoys! De ouderwetse blaaspijp in een nieuw jasje! Deze is prima geschikt voor de nerf pijltjes, maar uiteraard kun je ook de ouderwetse papieren pijltjes ermee schieten!

Er zijn 3 uitvoeringen

  • de Starterset
    Alleen de blaaspijp met handvat en mondstuk
  • de Combatset
    Bovenstaande blaaspijp verlengd, met extra handvat (reservoir voor de nerf patronen), mondstuk en vizier
  • de Sniperset
    De combatset met nog een tussenstuk en verlengset! Daarnaast nog een handvat welke je kan uitklappen zodat hij vastgezet kan worden op de grond en je erachter kunt liggen als een echte sniper!

Onze keuze

Ik koos voor de Combatset. Deze is iets langer dan de starterset en heeft een vizier. Dat maakt het toch net een beetje meer af! Daarnaast kreeg je hier ook nog 27 extra nerfs bij!
Vorig jaar had ik al een keer oude blikjes drinken opgespaard, omgespoeld en dichtgeplakt met ducktape, maar bij de Action liepen we tegen kant en klare blikken aan, die al iets verzwaard waren en waarbij ook nog “zandzakjes” zaten voor het echte ouderwetse blikgooien!

Senn en ik hebben dus de hele middag plezier gehad van deze blaaspijpen. Als een echte sniper ging hij verstopt liggen onder de tafel en probeerde de blikjes omver te schieten. Ook vonden de buurmeisjes het speelgoed wel ontzettend leuk en namen ze het zelfs mee om aan hun vader te laten zien!

Alleen voor de kinderen?

’s Avonds toen Danny thuis kwam, konden wij volwassenen het niet laten en onstond er een heus blaaspijp gevecht in de woonkamer… Ik kan je zeggen; Don’t try this at home! Ik was van de nerfgun patronen wel gewend dat deze tegen me aangeschoten werden, maar met de blaaspijp komt het toch behoorlijk wat harder aan! De blauwe plekken zaten op mijn lichaam!

Ook heb ik zelf nog targets gemaakt die de kinderen omver kunnen schieten.
Hierover binnenkort meer in een leuke DIY!

9 comments on “Speelgoed getest | TornadoTubez blaaspijp

  1. Haha dit doet me inderdaad denken aan the good old days vroeger met een pvc buisje en oude krantjes. Leuk dat ze er nu speelgoed van hebben gemaakt. Ik weet niet of ik dit voor mijn jongens zou kopen aangezien ik dan waarschijnlijk de hele dag een levend target voor ze ben. ­čśë

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge