Recept | Heerlijke Speltpepernoten

Sinds afgelopen zaterdag is sinterklaas met zijn pieten weer in het land! Dus hoogtijd dat er pepernoten gebakken werden aldus Benthe.. We kozen deze keer voor gezondere speltpepernoten.

Het einde van het jaar nadert, de donkere koude (en helaas ook natte) tijd breekt aan. Dus tijd om lekker warm in de keuken iets lekkers te bakken voor bij de koffie/thee. Of uitgebreid te koken voor je familie/vrienden! Benthe vind het heerlijk om samen met mij te bakken en dus besloten we lekkere speltpepernoten te bakken.

Ingrediënten

  • 250 gram Speltmeel
  • 90 gram olijfolie
  • 100 Suiker
  • 3 eetlepels Speculaaskruiden
  • 4 eetlepels Melk (wij gebruikten soya melk)

Wij gebruikten lactosevrije producten, zodat ook Youri mee kon smullen!

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Weeg alle ingrediënten af en doe alles in een grote kom.

  • Kneed het deeg met de hand of met de mixer met deeghaken tot een plakkerig egaal deeg.
  • Verdeel het deeg in ongeveer 6 bollen en rol de bollen uit tot een lange sliert.
  • Snij met een mes van de rolletjes allemaal kleine pepernootjes.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet het bakblik goed in.

  • Verdeel de pepernootjes over het bakblik en let erop dat je de pepernootjes niet te dicht bij elkaar legt.
  • Bak de pepernootjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 10-15 minuten af.

  • Wanneer de pepernootjes gaar zijn haal je het bakblik uit de oven en laat je pepernootjes op een bord koud worden.
  • EET SMAKKELIJK!

De pepernoten waren echt heerlijk en vooral net uit de oven (dus lekker warm) zijn ze onweerstaanbaar! Hebben jullie al pepernoten gebakken?

One comment on “Recept | Heerlijke Speltpepernoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge