Vakantie | Luxemburg met kinderen

Dit jaar verbleven we net als vorig jaar op een camping in Luxemburg, wat echt een aanrader is met kleine kinderen. Een mooi land, niet te lang rijden en als je geluk hebt ook nog mooi weer… (Maar ondanks het niet zulk mooie weer hebben wij ons prima vermaakt!)

Camping

Omdat we misschien toch wel eens zelf een tent willen gaan aanschaffen, besloten we dit jaar een safari tent te huren. Bij aankomst op de camping staat dan alles voor je klaar, je kunt gewoon in een boxspring slapen (+ punt!), geen gesleep met potten en pannen en ga zo maar door. Wel moesten we gewoon naar het sanitairgebouw voor het toilet en douche, maar dat was op een steenworpafstand van de tent.

Ook een pluspunt voor het kamperen met kinderen is het gemakkelijk vriendjes maken en veel speelgenootjes in de speeltuin. Gelijk klikte het erg leuk tussen Benthe en een meisje, dus als we een uitstapje op het programma hadden staan werdt er eerst flink gemopperd… Het speeltuintje was klein, maar voor ieder wat wils: een trampoline, schommels, wipkip en een glijbaan. Maar de kids hebben zich geen moment verveeld in de speeltuin. De grotere kids, zoals Benthe, waren van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te vinden op de trampoline.

Hoewel het een kleine camping was kon je iedere ochtend warme broodjes bestellen, echt ideaal! Want normaal brood kennen ze niet echt in Luxemburg en verse warme broodjes zijn natuurlijk ook veel lekkerder!

Het land van de kastelen

Luxemburg staat ook wel bekend als het land van de kastelen. Naast dat het er zoveel zijn, zijn de meeste ook nog te bezoeken! Vooral Benthe vond het bezoeken van kastelen ontzettend interessant. Van de meeste kastelen is niet meer zoveel over, maar de ruïnes zijn indrukwekkend genoeg.

Onze aanraders zijn:

  • Kasteel Vianden
  • Kasteel Bourscheid
  • Kasteel Esch-Sur-Sûre
  • Kasteel Larochette

Binnenkort zal ik nog uitgebreid een reisverslag maken met veel foto’s! Want naast het bezoek aan de vele kastelen zijn wij ook nog een dagje met de trein naar Luxemburg Stad. Het openbaar vervoer is echt een aanrader! Een dagkaart voor het openbaar vervoer in Luxemburg kost 4 euro per volwassene, de kinderen reizen gratis mee.

Wij hebben ons prima vermaakt in het mooie Luxemburg en gaan zeker nog een keer terug.. Zijn jullie ook wel eens in Luxemburg geweest? 

 

One comment on “Vakantie | Luxemburg met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge