Vakantie | wat kiezen we deze zomer?

vakantie, zomervakantie 2018, vakantie, vakantie met kinderen

Het duurt nog bijna een half jaar, maar de zomervakanties moesten al ingeleverd worden op het werk.. En om nog een beetje keuze te hebben besloten we dit jaar op tijd te gaan zoeken naar een geschikte vakantie. Maar wat zouden wij kiezen?

Ieder jaar is het weer de grote vraag waar gaan we dit jaar op vakantie.. De afgelopen twee jaar zijn we naar Luxemburg geweest. Dat is erg goed bevallen, ondanks dat het weer afgelopen jaar niet echt meezat. Maar dit jaar wouden we graag weer eens een ander gebied in Europa bezoeken. Legoland Denemarken is iets waar we heel graag eens naartoe willen, maar ook het noorden van Frankrijk stond op ons verlanglijstje of toch wat dichterbij in de ardennen?

Noord Frankrijk?

Als tiener ging ik ooit al eens naar het noorden van Frankrijk en dat was een hele fijne vakantie met leuke herinneringen. Het weer is er meestal wel mooi in de zomermaanden en het is niet te ver reizen vanaf Nederland. De omgeving is daar prachtig met veel mooie chateaus en laat dat laatste echt een hobby van Hilke zijn om te bekijken. Ook Benthe heeft een zwak voor kastelen en vindt het super om deze allemaal te ontdekken.

Scandinavië?

Al een hele tijd staat een rondreis in scandinavië op ons verlanglijstje. Maar omdat het in Scandinavië altijd afwachten is wat het weer doet hebben we besloten in een mei- of herfstvakantie eens een reisje te maken naar denemarken voor een bezoekje aan Legoland en als de kinderen wat groter zijn de oversteek naar Zweden te maken met de boot of brug!

Of toch vliegen?

5 jaar geleden zijn Hilke en ik als huwelijksreis van Eelde naar Mallorca gevlogen en daar een heerlijke week vakantie gehad met zon, zee en veel leuke stadjes. Aanvankelijk was het plan om afgelopen kerst te vieren op een Canarisch eiland, maar omdat Hilke in de zomer zo ziek werd hebben we dat maar afgeblazen en zijn we een weekje naar een Centerparcs geweest. Wel even eruit, maar niet te ver van huis!

Ardennen?

Of blijven we toch wat dichterbij huis? en gaan we met de auto naar de ardennen? We houden van wandelen, leuke stadjes bezoeken en af en toe een dagje bij het zwembad te liggen. allemaal dingen die te realiseren zijn in de ardennen en dat is voor ons een kleine 4 uurtjes rijden en prima te doen met de kinderen.

Hebben jullie al een plannen voor de zomervakantie? Of zelfs al wat geboekt? Wat zouden wij kiezen?

2 comments on “Vakantie | wat kiezen we deze zomer?

  1. Ardennen is prachtig, zijn wij twee jaar geleden geweest met de kids. Lekker te bereizen allemaal en mooie omgeving met leuke grotten. Scandinavie is ook een droom van mij, maar met kleintjes vind ik dat eigenlijk nog niet echt wat. Wij gaan nu voor de tweede keer naar italie. Lekker naar de zon, met de auto op een camping met alles erop en eraan. Dat is ons vorig jaar zo goed bevallen?! Ook gaan we in de meivakantie voor het eerst vliegen… ben benieuwd wat we daarvan gaan vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge