Verhuizing | Wat kan er misgaan… het vervolg

blond en bruin verhuizing

In een eerder blog heb ik je al eens verteld wat er allemaal mis kan gaan in de aanloop naar een verhuizing… Inmiddels ben ik er achter dat er nog veel meer mis kan gaan!

De notaris

Als je denkt dat alles geregeld is en je krijgt de rekening van de notaris waarin blijkt dat je ineens bijna 20.000 euro meer moet betalen dan berekend is schrik je behoorlijk! We zochten e.e.a. uit en namen contact op met de notaris en de bank. Daar bleek de bank het verkeerde overzicht gestuurd te hebben. Op het moment dat de aanvraag van de notaris was binnengekomen had onze nieuwe bank blijkbaar nog niet alle informatie binnen gekregen betreffende de oude hypotheek. Er is spoed achter gezet want normaal staat er 11 dagen voor… wij hadden nog maar 8 dagen tot de overdracht. Uiteindelijk is het 3 dagen voor de overdracht helemaal goed gekomen!

Ziek worden

Op de dag van de overdracht was onze zoon ziek. Hij kon dus niet naar school en hebben hem samen met onze dochter bij mijn schoonmoeder gebracht. Daar zouden ze ’s avonds blijven slapen zodat wij nog even door konden werken in het huis. Het was de bedoeling dat we 2 dagen later al over wilden, dus we wilden even doorpakken… Helaas kregen we ’s avonds bericht dat Senn aan het spugen was geslagen. 10 Minuten later spuugde ook onze dochter de hele boel onder. Voor ons een teken om de kinderen op te gaan halen en met zijn 4-en nog even in het oude huis te slapen. De volgende ochtend ging Danny lekker klussen en ik zat met 2 zieke, kotsende kinderen in de rotzooi in ons oude huis… Heel vrolijk werd ik er niet van. Gelukkig knapten ze ‘ s middags iets op en konden we nog even naar het nieuwe huis en hebben ze nog even bij oma gespeeld.

Verborgen gebreken?

Ik trok een stuk behang los. Dat ging er heel makkelijk af! Wat fijn! Binnen een paar minuten was al het behang van de slaapkamer af… Echter toen t behang aan de kant van de badkamer er af ging schrokken we ons rot! De hele muur zat vol met schimmel! Omdat de schimmel voornamelijk oppervlakkig was (ik kon bijna alles eraf poetsen) en de badkamer dit jaar vernieuwd was gokken we het er op dat er met verkeerd lijm behangen is o.i.d. Nu lijkt het allemaal goed te zijn. We hebben het wel gemeld, maar aangezien er nu niks aan de hand lijkt te zijn zijn het nog niet direct verborgen gebreken.

Apparatuur kapot

9 jaar lang hebben we onze afwas met de hand gedaan. Heel blij waren we dat we in dit huis een vaatwasser hadden… Alleen en beetje jammer dat deze na pakweg 1,5 week kapot was! Even nagezocht te hebben op internet bleek de leverancier failliet te zijn en was onderdelen bestellen niet heel makkelijk / goedkoop. Omdat de vaatwasser toch al wat ouder is hebben we er een nieuwe in laten zetten…

Ik geloof dat bij ons wel alles wat mis kon gaan mis is gegaan. Maar we wonen inmiddels alweer ruim 2 maanden in dit huis en willen er niet meer weg! Het is zo heerlijk wonen

2 comments on “Verhuizing | Wat kan er misgaan… het vervolg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge