Vrijdag Tagdag | De boekentag

Vroeger was ik een echte boekenwurm. Nu de kinderen iets zelfstandiger worden, krijg ik ook weer de rust om lekker een boek te lezen! Daarom deze boekentag waarin je alles te weten komt over de boeken die ik graag lees. Met dank aan Marieke Blogt waar ik hem tegenkwam en Teddlicious voor het bedenken van de tag.

Audioboek of een echt boek

Ik heb eigenlijk nog nooit naar een audioboek geluisterd. Ik heb wel een Ereader gehad, maar die heeft ons zoontje vorig jaar per ongeluk laten vallen. Af en toe gebruikte ik die van mijn man dan wel. Maar het liefste heb ik nog een echt papieren boek. Voor op vakantie is de ereader wel fijn omdat je dan veel boeken mee kunt nemen zonder dat het extra gewicht kost.

Zachte kaft of harde kaft

Het liefste een harde kaf, maar de meeste boeken zijn tegenwoordig een zachte kaft. Daarnaast vind ik het ontzettend storend als van een bepaalde serie bijvoorbeeld niet alles met een harde kaft uit komt, waardoor je in de kast 2 soorten kaften hebt staan.

Fictie of Non fictie

Oei dat vind ik wel lastig. Ik kan daar niet echt een keus uit maken.

Verzonnen of de echte wereld

Deze vraag is een beetje dubbel met de vraag hierboven, maar ik kies dan denk ik toch voor de echte wereld.

Harry Potter of Twilight

Ik heb ze allebei gelezen en gezien. Als ik dan moet kiezen, kies ik voor Harry Potter. Die staat ook in mijn boekenkast en Twilight niet.

Geleend of gekocht

Gekocht! Met de verhuizing heb ik en heleboel boeken weggedaan, maar het liefste heb ik de boeken van mijzelf.

Eenmalig boek of een trilogie

Dat maakt me niet uit. Ik heb wel een hekel aan eenmalige boeken met een open eind. Als ik echt in een verhaal zit wil ik dan ook meer lezen!

Zwaar en dik of lief en kort?

Oei, lastig! Een goed verhaal mag van mij eeuwig duren! Ik ben in ieder geval niet van de korte verhalen…

Romantisch of actie

Dat maakt me niet uit. Ik lees alles wat los en vast zit.
Van Thriller tot Chicklit en Fantasy tot Actie.Lezen in een knusse omgeving of in de zon

Warme chocolademelk of koffie

Koffie of Thee, warme chocolademelk drink ik eigenlijk alleen in de winter op een terras en met Lampegietersavond.

Eerst de recensie lezen of zelf beslissen

Ik lees eigenlijk nooit een recensie. De samenvatting op de achterkant en een paar regels van een willekeurige bladzijde zeggen mij meestal genoeg.

Favorriete Auteur

Zoals je hieronder kunt zien heb ik niet echt een favoriete acteur. Ook zijn de genres nogal uitlopend…

Kathy Reichs
Peter James
Jojo Moyes
Carry Slee
J.K. Rowling
Jill Mansell
Sophie Kinsella

 

Wie is jullie favoriete auteur?
Neem je de boekentag over, vergeet dan niet Tedje te vermelden?

One comment on “Vrijdag Tagdag | De boekentag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge