Vrijdag Tagdag | De Moederdag tag

moederdag blond en bruin

Moederdag staat weer voor de deur en ter gelegenheid daarvan bedacht Sandra van Mamaplaneet de Moederdag tag. En ik werd door Malou getagd om hem ook in te vullen. De vragen gaan over mijn eerste Moederdag, cadeautjes, tips voor vaders, et cetera!

1. HOE OUD WAS JE TOEN JE VOOR HET EERST MAMA WERD?

Marianne: Ik was 27 toen ik voor het eerst moeder werd.

Gerdi: Ik was pas 18 toen Benthe geboren werd.

2. BESCHRIJF JE EERSTE MOEDERDAG ALS KERSVERSE MAMA

Marianne: Onze zoon was toen net 3 maanden oud. Ik heb hem een shirtje aangedaan met

Gerdi: mijn eerste moederdag kreeg ik een mooie bos bloemen!

3. WAT IS HET MOOISTE MOEDERDAGCADEAU IN JOUW OGEN? EN WAT MOET JE NOOIT GEVEN OP MOEDERDAG?

Marianne: Het mooiste moederdagcadeau is toch iets wat ze zelf gemaakt hebben of samen met bijv. papa gemaakt hebben. Wat je mij echt niet moet geven? Geen idee, als het maar uit liefde komt is het al snel goed!

Gerdi: Vorig jaar kreeg ik een super mooi horloge en natuurlijk de zelf gemaakte cadeautjes die ze op school hebben gemaakt worden allemaal goed bewaard hier thuis.

4. WAT IS DE ULTIEME TIP DIE JE VADERS KUNT GEVEN VOOR MOEDERDAG?

Marianne: Samen met de kinderen een lekker ontbijtje maken, of een lief briefje schrijven/tekenen.

  1. Gerdi: Maak een leuke pot met kaartjes waarop leuke verassingen staan zoals bijvoorbeeld een ontbijt op bed of een dagje uitslapen. Zo is het meerdere dagen per jaar moederdag!

5. BEN JIJ OF JE PARTNER WEL EENS VERGETEN EEN MOEDERDAGCADEAU TE KOPEN? EN HOE HEB JE DAT OPGELOST?

Marianne: Mijn eerste moederdag had manlief niks geregeld. Dat was wel een kleine teleurstelling. Ook omdat onze zoon niet naar een KDV ging toen. Hij heeft het later wel goedgemaakt nadat hij er op aangesproken was door een familielid.

Gerdi: Gelukkig niet!

6. WAT IS JE MEEST DIERBARE HERINNERING MET JE MOEDER?

Marianne: Dat zijn er wel meer! Bijvoorbeeld die keer dat ik voor t eerst stage ging lopen in Frankrijk en ik alleen een sollicitatiegesprek per telefoon heb gehad. Ze heeft mij weggebracht daarheen en zou me weer mee terugnemen als het haar niet aanstond. Uiteindelijk is ze een dag of 4 gebleven en heeft zelfs meegeholpen daar! Na mijn stage ben ik op stedentrip naar Berlijn geweest met mama.

Gerdi: Het delen van het moederschap! Ik kan bij mijn moeder altijd terecht met mijn vragen en ze staat altijd vierkant achter mijn beslissingen. Ook stond ze voor mij klaar toen ik op 18 jarige leeftijd moeder werd!

7. HET LEUKSTE/MEEST BIJZONDERE CADEAU DIE IK OP MOEDERDAG KREEG OF GAF WAS…

Marianne: Dat was 2 weken geleden al! Onze dochter had op het KDV zelf iets gemaakt en kon het niet langer verstopt houden. Eerst vertelde ze al waar ze het verstop had zodat ik het niet kon vinden. De volgende ochtend stond ze voor mijn neus met het cadeautje.

Gerdi: Een heerlijk ontbijt op bed.. Heerlijk om ze beneden te horen rommelen en een lekker ontbijtje klaar maken.

8. HOE ZOU JE LATER HERINNERD WILLEN WORDEN?

Marianne: Als een lieve moeder, waarbij veel (in overleg) mocht en waar ze altijd bij terecht kunnen. Iemand van wie haar deur en hart altijd open staat!

Gerdi: Als een liefdevolle moeder die voor haar kinderen voor het vuur gaat.

One comment on “Vrijdag Tagdag | De Moederdag tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge