Marianne Vertelt | Mijn 10 favoriete series

In de loop der jaren heb ik al heel wat series bekeken. Een aantal series daarvan zijn mij bijgebleven of kijk ik nog steeds! Ik heb een overzicht gemaakt van mijn 10 favoriete series (niet op volgorde)

Flikken Maastricht

Deze serie ben ik gaan kijken toen ik zwangerschapsverlof had van Senn. Mijn broertje had alle afleveringen op DVD en ik bracht heel wat uurtjes op de bank door om alles te kijken!

Commissaris Rex!

Deze serie vond ik heerlijk om te kijken vroeger. Ik was dol op de Duitse “krimi”. Verschrikkelijk vond ik het dat Moser op een gegeven moment dood ging. Ik weet nog goed dat ik bij een vriendinnetje aan het kijken was en dat ik de smoes gebruikte dat ik op tijd thuis moest zijn. Zo kon ik even mijn tranen de vrije loop laten in de tijd van haar huis naar mijn huis (ik ben er een stukje voor omgelopen want het was wel 1 hele straat hahaha)

Medicopter 117

Net als Commisaris Rex een Duitse krimi waar ik heel graag naar keek. Als ik het mij goed herinner was deze (in het weekend) op RTL4. Samen met mijn broertje keer ik ernaar. Toen een van de hoofdpersonages overleed en ik vreselijk moest huilen en zei dat ik het geen leuke serie meer vond, moest hij daar smakelijk om lachen! Hij herinnert me er nog regelmatig aan.

One Tree Hill

Een fantastische serie! Toen ik nog thuis woonde vond ik het heerlijk om op mijn kamer, in mijn zitzak tv te kijken! Heerlijk met wat drinken en een dekentje kon ik uren doorbrengen. In die tijd leerde ik ook Danny kennen. Hij vond het in het begin niet eens zo’n hele leuke serie. Bij mij zijn vond hij dan wel weer leuk. Uiteindelijk hebben we samen alle seizoenen gekeken. Ook toen we al samenwoonden bleven we kijken.

Friends

Eigenlijk had ik een bloedhekel aan deze serie. Waarom? Geen idee. Omdat het zo’n hype was destijds denk ik. Jaren later, toen de serie bij ons al gestopt was heb ik 1 aflevering gekeken en was gelijk verkocht! Nog steeds kijk ik er graag naar! En ik vind het heerlijk dat de afleveringen niet al te lang duren. Zo kijk je tussendoor nog even vlug een aflevering.

Bones

Dit is toch wel een van mijn favoriete! Ik las de boeken van Kathy Reichs al heel graag. Toen ik hoorde dat er ook een serie, gebaseerd op haar boeken, geschreven ging worden, kon ik ook niet wachten totdat deze uit kwamen. Helaas ben ik blijven steken bij seizoen 7. Naja. Dan heb ik nog wat in het verschiet zullen we maar zeggen…

Wie is de Mol

Deze serie volg ik nu sinds 2011. Ik was met vrienden op wintersport en ze hadden een aantal afleveringen opgenomen zodat ze die op de wintersport terug konden kijken ’s avonds. Dat was de eerste keer dat ik halverwege het seizoen kennis maakte met Wie is de Mol. Thuis ben ik gelijk alle afleveringen terug gaan kijken en sindsdien heb ik geen enkel seizoen meer gemist. Gelukkig nog maar een paar dagen wachten tot het volgende seizoen! Of ik een echte Molloot ben? Nee ik denk het niet. Ik vergeet gewoon op de kleine details te letten.

Greys Anatomy

I love Greys! Eerst keek ik deze samen met Danny. Die is halverwege afgehaakt en ik ben door blijven kijken. Heerlijk vind ik dit soort ziekenhuis series (net als E.R. deze heb ik eigenlijk helemaal niet in mijn lijst opgenomen, terwijl ik er ook alle seizoenen van op DVD heb).

Expeditie Robinson

Afgelopen seizoen heb ik helaas niet gekeken. Ik was drukker met andere dingen en had geen zin om steeds terug te kijken. Vroeger keek ik dit thuis samen met mijn moeder. Een paar jaar later hebben we dit verplaatst naar het huis van mijn tante of nichtje. We doopten het om tot spelletjesavond met Expeditie Robinson. Eerst gezellig spelletjes spelen en daarna samen Expeditie kijken! Met mijn nichtje heb ik afgesproken om aankomend seizoen toch weer samen te gaan kijken!

The Blacklist

Het paradepaardje van dit moment. Samen met Danny kijk ik via Netflix naar The Blacklist. Wat alleen een beetje jammer is, is dat onze seizoenen bij Netflix afgelopen zijn en volgende week het nieuwe seizoen bij RTL4 begint. Het tussenliggende seizoen moeten we dus nog ergens zien te vinden…

En zo kan ik nog even doorgaan met series waar ik graag naar kijk / keek. Wat dacht je van;

 • Mijn dochter en ik
 • Kees en Co
 • Vrienden voor het leven
 • Cobra 11
 • Orphan Black
 • Orange is the New Black
 • The Killing
 • The OA (nieuw op Netflix)
 • Lost
 • etc.
 • etc.
 • etc.

Nu heb ik helaas niet zoveel tijd meer (lees: ik gun mezelf vaak ook geen tijd) om alles te kijken wat ik zou willen kijken. Kijken jullie graag series? Welke zijn dat? Welke series vond je vroeger leuk om te kijken?

 

De uitgelichte afbeelding komt van Freepik

10 comments on “Marianne Vertelt | Mijn 10 favoriete series

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge