10 Tips voor een studerende moeder

Nog een paar weekjes en ik ben hopelijk weer student af, maar deze tips maakt het studeren met kinderen wel een stuk gemakkelijker!

1. Plannen

Vooral goed kunnen plannen is wel een kwaliteit die je moet bezitten of jezelf moet aanleren wanneer je een studerende moeder bent. Ik hielt mijn agenda ontzettend goed bij, zodat ik in de chaos de opvang voor de kids goed geregeld had en precies wist waneer deadlines waren!

2. Vooruit werken

Wat voor mij ontzettend goed werkt is het vooruit werken, ruim voor de deadline de opdrachten inleveren en de lessen goed voorbereiden.

3. Me-time

Alleen met je hoofd in de boeken zitten daar wordt niemand vrolijk van, dus neem gerust een extra lang bad of ga lekker een dagje shoppen. Iets waar jij gelukkig van wordt, zodat je weer met positieve energie verder kunt gaan met studeren!

4. Alle vrije uurtjes benutten

Zelf studeer ik graag wanneer Benthe op school is en Youri z’n middagdutje doet. Dan heb ik bijna 2 uur om ongestoord flink wat teksten te lezen, te schrijven of te leren.

5. Samenvattingen maken

Door gelijk na een lesdag een goede samenvatting te maken bespaar je jezelf ontzettend veel tijd, maar ook heb je de informatie van de dag zelf nog paraat. Zo vergeet je geen belangrijke dingen..

6. Fijne werkplek

Zorg ervoor dat je studiemateriaal makkelijk kunt pakken of richt indien je ruimte hebt een speciale ruimte in waar je rustig kunt studeren.

7. Laat de boel de boel

Laat al dat speelgoed aan het eind van de dag gewoon een keer staan, pak de studieboeken en ga lekker studeren. Of laat de afwas gewoon een dagje extra staan en doe het de volgende dag samen met je partner. Veel gezelliger en ook nog tijd samen!

8. Doe opdrachten onder werktijd

Ben je net als mij naast studerende moeder ook nog aan het werk? Vraag je werkgever of er tijd is om wat opdrachten onder werktijd te kunnen doen wanneer het rustig is. Zo heb ik in mijn weekend- of avonddiensten soms wel eens wat tijd over om rustig achter de pc wat opdrachten uit te werken.

9. Plan leuke uitjes met de kinderen

Plan af en toe in het weekend een dagje uit, bijvoorbeeld een dagje dierentuin, het bos of lekker thuis een dagje films kijken. Door zulke dagen kun je er weer helemaal tegenaan en doe je je kinderen niet te kort!

10. Geloof in jezelf!

Zonder een beetje zelfvertrouwen en positiviteit wordt het studeren een stuk moeilijker! En besef dat het studeren maar tijdelijk is en je kennis enorm verbreed. Misschien moeten je kinderen zich nu wat vaker zelf vermaken of iets vaker naar de oppas, maar in de toekomst profiteert iedereen!

Nog een paar weken en mijn studieboeken kunnen weer de kast in.. Hebben jullie nog fijne tips voor studerende moeders?

2 comments on “10 Tips voor een studerende moeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge