Back To School | Eerste week groep 3!

Vorige week maandag is Benthe begonnen in groep 3, eindelijk mocht ze weer naar school! Zelf moest ik weer enorm wennen aan het heen en weer vliegen naar school en weer iedere ochtend de wekker zetten..

Gek eind van de vakantie

En toen was de vakantie dan toch echt over. De laatste week verliep helaas wat anders dan gepland, want Hilke werdt opgenomen in het ziekenhuis. Uiteindelijk moest hij bijna twee weken in het ziekenhuis blijven en dus begon het nieuwe schooljaar zonder Hilke thuis.
Gelukkig konden we ondanks alles de laatste vrijdag van de vakantie nog even om het hoekje kijken om school om de nieuwe klas te bekijken. Zo leuk dat de kinderen elkaar en de juffen weer even konden zien en alvast hun nieuwe plekje in de klas konden opzoeken.

Nu ben ik eindelijke een echte grote meid hé zei Benthe terwijl ze de trap naar boven op liep.

Groep 3 it is

Wat keek Benthe erna uit om naar groep 3 te gaan. Ze was ontzettend zenuwachtig maandagochtend en stondt te popelen om naar school te gaan. Om iets voor 8 sprongen we op de fiets om weer richting school te fietsen. Omdat alleen de kleuters beneden in het school/wijkgebouw zit, moesten we nu met de trap naar haar klaslokaal. Het was even zoeken waar alle bekers, broodbakjes en het fruit heen moesten.. Maar gelukkig had juf allemaal duidelijke plaatjes/teksten boven de bakken zodat alles in de goede bakken ging.

Lezen, Rekenen en soms nog een beetje spelen

Na de eerste dag kwam Benthe super enthousiast uit de klas gerend! Zo ontzettend fijn dat ze op haar plek is in groep 3. Wel zei ze dat het haar tegenviel dat ze alleen het woordje ik hadden geleerd. ” Want mama ik kan toch al lezen, waarom moet ik dan ik leren?”.. kleine wijsneus! De rest van de week kwam ze iedere dag weer vol verhalen thuis en werdt er in detail verteld wat ze allemaal hadden behandelend. Want naast het vele lezen, rekenen en tekenen werdt er gelukkig ook nog veel buiten gespeeld en spelletjes gespeeld in de klas!

Al met al zit Benthe dus echt op haar plek in groep 3 en ik ben benieuwd wat ze allemaal nog meer gaat leren de komende weken! Hoe vinden jullie het heen en weer fietsen/rijden weer nu de vakanties voorbij zijn?

One comment on “Back To School | Eerste week groep 3!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge