Back to school: Benthe naar groep 2

Volgende week maandag is het alweer zo ver! Benthe mag weer naar school! Nadat we terug zijn gekomen van onze vakantie in Luxemburg heeft ze al een aantal keer gevraagd wanneer ze nu eindelijk weer naar school mag. Voor mij had de vakantie nog wel iets langer mogen duren hoor! Heerlijk geen gestress ’s morgens en niet steeds heen en weer fietsen naar school.

still-life-851328_1280

Eindelijk naar Groep 2

Benthe gaat dit jaar na anderhalf jaar groep 1 voor haar gevoel eindelijk naar groep twee. De afgelopen anderhalf jaar heeft Benthe les gehad van twee vaste juffen. Dit gaat nog flink wennen worden voor Benthe denk ik. Ze is zo gewend aan de manier van werken van deze twee juffen. De juffen weten precies hoe Benthe is en waar haar behoeftes liggen. Komend jaar heeft ze vier dagen in de week dezelfde juf en een dag in de week zal de IB’er voor haar klas staan.

Dit jaar zal ze één van de oudste kleuters zijn, haar rol in de klas zal ook gaan veranderen. Van iemand uit groep 1 die geholpen word door de kinderen uit groep 2, zal het nu omgedraaid worden. Zij zal zij degene worden die andere kinderen gaat helpen bij hun werkjes/kleren uit- en aantrekken.

Ik hoop voornamelijk dat de juf Benthe genoeg blijft uitdagen, dit heeft ze wel nodig. Ze is al een tijd bezig met letters schrijven, kleine woordjes lezen en kan ook al heel goed rekenen. Vorig jaar kwam de uitdaging natuurlijk ook wel bij de kinderen uit groep 2 weg, maar dit jaar zal zij de oudste zijn en hopelijk gaat dit zijn weg vinden. Benthe houdt daarnaast ook heel erg van spelen en buitenspelen gelukkig en ik hoop dat ze het gewoon weer net zo naar haar zin gaat krijgen als dat ze de afgelopen anderhalf jaar altijd had en ook met veel plezier naar school ging!

Hebben jullie kinderen alweer zin om naar school te gaan? of gaat je kind na de vakantie voor het eerst naar school?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge