Crea Bloghop | Heerlijke speculaas truffels

crea hop truffels

Sluit jezelf op, pak een kop thee of koffie en ga er eens goed voor zitten!
Vandaag is sinterklaas er niet alleen voor de kinderen, maar ook een beetje voor jou!
Je bent namelijk terechtgekomen op de crea sinterklaas blog hop!
Dat betekend dat je op deze en de komende 17 blogs creatieve inspiraties op kunt doen en iets leuks kunt winnen!

Wat is een Bloghop & hoe doe je mee?

Heb je nog niet eerder meegedaan aan een bloghop? Dan zal ik het even kort uitleggen! Een bloghop is een leuke manier om kennis te maken met andere blogs. In iedere blog zie je naar welke volgende blog je toe moet gaan. Wanneer je deze allemaal volgt dan kom je vanzelf weer bij blondenbruin.nl
Je hopt (gaat) dus gewoon van blog naar blog en kunt meedoen met alle winacties die je leuk vindt. In iedere deelnemende blog vindt je een link naar de volgende blogger waar je naar toe kunt hoppen.

Hoe ben je bij ons gekomen?

Als je niet rechtstreeks bij ons bent terechtgekomen, ben je waarschijnlijk via Yolande Hoogendoorn van Annekoendigitaal bij ons terecht gekomen.
Yolande is een creatieve moeder van 2 kids en ze woont in Frankrijk! Naast dat ze het heerlijk vind om te knutselen en taarten te bakken heeft ze ook nog een printable webwinkel waar je o.a. printables kunt aanschaffen voor traktaties. Ze vindt het helemaal te gek om op deze manier thuis en werk te combineren.

Wie zijn wij?

Wij zijn Marianne en Gerdi van Blond en Bruin. Wij nemen je mee in ons leven als werkende moeders. Je leest niet alleen allerlei blogs omtrent onze kinderen, maar ook de (on)gewone dingen in het leven als recepten, diy’s of bijvoorbeeld verhuizen.

Gerdi is Rontgen-laborant in een ziekenhuis en Marianne heeft een drukke baan als logistiek en commercieel medewerker in de Horeca.
Gerdi heeft een dochter van 6 en een zoontje van 2. Ik (Marianne) heb een zoontje van 4 en een dochtertje van 2. We kennen elkaar via een meidengroep die allemaal rond februari / maart 2015 bevallen zijn. Van het een kwam het ander en in augustus 2016 zijn wij begonnen met onze blog BlondenBruin.nl

Wat voor iets creatiefs hebben wij vandaag voor je in petto?

Het is truffeltijd! Vandaag gaan we heerlijke speculaas-truffels maken!

blond en bruin truffels

Wat heb je nodig;

 • 100 gram roomkaas of monchou
 • 200 gram speculaas
 • Witte chocolade, 200 gram
 • Bruine chocolade 200 gram
 • Satéprikker
 • Vel bakpapier
 • Keukenmachine

ik haalde ongeveer 40 balletjes uit dit “beslag” 

crea hop blond en bruin

Hoe maak je deze heerlijke truffels?

Met de keukenmachine hak je de speculaasjes helemaal fijn. Als je deze fijngehakt hebt houd je 1 eetlepel apart voor de decoratie.
Daarna voeg je de monchou toe en draai je het tot een deeg.

Het beslag is een beetje plakkerig, maar je kan er nog goed bolletjes mee draaien. Ik zet ze heel even in de koelkast zodat ze iets uitharden en iets makkelijker in de chocolade te dippen zijn.

Ondertussen smelt ik de chocolade au Bain Marie. Dat doe je door chocolade in een bakje boven heet water te smelten.

Let er goed op dat het bakje niet IN het water hangt, maar net erboven! Doordat ik de eerste keer het bakje in het water had hangen smolt de witte chocolade in eerste instantie, maar daarna stolde het tot 1 grote klont…

Als de chocolade goed gesmolten is prik je het balletje aan een satestokje en zet je deze in het bakje met chocolade. Met de hulp van een lepel schep je de chocolade over het bolletje heen. Als deze helemaal bedekt is dan haal je hem eruit, laat je hem even afdruppen en zet je hem op het bakpapier om uit te harden. Dit herhaal je met alle balletjes.

Ik wisselde witte chocolade af met bruine chocolade. Zo krijg je verschillende soorten balletjes.

Hoe decoreer je ze?

Ik gebruikte verschillende soorten decoratie. Het is wel van belang dat de chocolade nog niet helemaal uitgehard is. Dan blijft de decoratie er aan plakken.

 • Als eerste kun je de truffels natuurlijk decoreren met gesmolten chocolade. je doet wat chocolade op een lepel en haalt deze heen en weer boven de truffels. Dit doe je natuurlijk in een andere kleur dan je de truffel in hebt gedipt.
 • Wat amandelschaafsel
 • Een stukje speculaas
 • Wat gekleurde eetbare confetti
 • Een pepernoot
 • Wat fijngehakte speculaas

Zelf hield ik het eenvoudig. Ik koos voor wat fijngehakte chocolade, een stukje speculaas en gesmolten chocolade.

crea hop blond en bruin

Wat kun je winnen en wat moet je hiervoor doen?!

Wij willen je vast op weg helpen met de ingrediënten en een leuk plankje om ze op te serveren zodat je bijna alles voor deze truffels zelf al in huis hebt! Het enige wat je dan nog moet doen is zelf de monchou of roomkaas aanschaffen. Deze versturen wij natuurlijk niet per post 🙂

 • Like onze de Facebookpagina / Instagram
 • Laat onder het Facebook of Instagram bericht die hoort bij deze winactie een reactie achter en tag daarin iemand die deze prijs ook lekker zou vinden.
 • Het delen van de actie op social media is niet verplicht, maar wordt wel zeer gewaardeerd.

Welke blog ga je nu bezoeken?

Het is natuurlijk ontzettend lekker om deze truffels bijvoorbeeld op pakjesavond op te eten tijdens een spelletje Memory die Ilse Verhoeven van Kreanimo gemaakt heeft. Ilse is een drukke moeder die voor de klas staat en ook nog eens een creatieve duizendpoot is. Op haar blog vind je vele leuke creatieve ideeën maar ook persoonlijke artikelen komen voorbij! Zeker een bezoek waard! 

19 comments on “Crea Bloghop | Heerlijke speculaas truffels

 1. Zier er heerlijk uit! Lijkt me leuk deze te maken samen met mijn dochter. Helaas kan ik deze actie nog niet vinden op Facebook, dus daarom hier mijn reactie. Ik maak graag kans ?

  1. Als ik kijk naar de snelheid dat het bakje leeg was, vonden mijn collega’s ze ook te lekker :Dow ja en mijn dochter van 2,5 vond het reservebakje in de koelkast. Toen ik thuiskwam was er dus niks meer ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge