KreaDoe Beurs | Haken, Handletteren en meer

Afgelopen zondag ben ik samen met mijn schoonzusje weer naar de KreaDoe Beurs in Utrecht geweest! We hebben veel nieuwe ideeën opgedaan. 

Vorig jaar ben ik voor het eerst naar de KreaDoe Beurs geweest! Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn als ik daar tijd voor heb en vond het leuk om daar nieuwe ideeën op te doen. Toen ik de vraag kreeg van mijn schoonzusje of ik dit jaar (weer) wilde gaan hoefde ik niet te twijfelen!
Via Actievandedag.nl kocht ik de kaartjes voor 8,95 per stuk en hoefden we alleen nog maar een datum te prikken!

Zo geregeld zo gedaan. Afgelopen zondag gingen wij! De NS reed zo waar op tijd. Op Utrecht aangekomen natuurlijk eerst even wat warms te drinken gehaald bij de Starbucks! Vanaf daar door gelopen naar de Jaarbeurs. Er kwam een flinke donkere lucht aan en op het moment dat ik zei: ,,gelukkig zijn we voor de bui binnen”, moesten we toch een sprintje trekken om niet zeiknat te worden.

Haken en Handletteren

kerstkaartje diy
Dit is meer mijn stijl van kaartjes maken

In de Jaarbeurs waren 2 hallen ingericht met allerlei stand op het gebied van creativiteit. Wat mij opviel was dat heel veel van die stands gericht waren op het zelf kaarten maken. Nou is dat in die zin niet heel iets voor mij. Kaarten maken is leuk hoor, maar deze manier van kaarten maken sla ik de komende 40 jaar nog even over hoop ik (met alle respect voor de mensen die het wel doen overigens)!

We besloten om de hallen gewoon rij voor rij langs te lopen. Waar we beide eigenlijk specifiek voor kwamen was met name het haken en het handletteren.

Ook kon je allerlei korte workshops volgen. Wat ik persoonlijk erg jammer vond was dat sommige workshops al voor de hele dag volgeboekt waren. De workshops waar ik dan wel interesse in had waren er helaas niet. Wat ik tegen hoopte te komen was met name;
– Meer over de basis van haken (bijvoorbeeld een pleintje waar je met elkaar kon haken of tips op kon doen)
– Korte handletter workshops (bijvoorbeeld het maken van kleine kaartjes met quotes ofzo).

Bij heel veel stands met bijv. stempels zat iemand zelf kaartjes te maken en voorbeelden te geven. Ik had het leuk gevonden als er wat meer interactie geweest was. Het zou mij meer over de streep trekken om iets aan te schaffen als je het zelf eerst kon proberen.

Natuurlijk hebben we heel veel dingen gezien en ideeën opgedaan. Ik had mijzelf onlangs bijvoorbeeld ingeschreven voor de #Littlechristmasswap van Swapaddicted en ben veel leuke dingetjes tegen gekomen met betrekking tot bijv. inpakken. Ik ben dan ook erg benieuwd wie mijn soapmaatje gaat worden!

kreadoe swap

Uiteraard heb ik ook nog e.e.a. gekocht!

  • Voor de kinderen heb ik 3 boekjes gekocht voor in de zak van sinterklaas. Er was een aanbieding van 3 boeken voor 10 euro. Nu heb ik het boek van rupsje nooit genoeg (altijd al op mijn verlanglijstje) en 2 boekjes van barbapapa waarvan 1 specifiek op vormen gericht is. Heel toevallig is die knalroze en toepasselijk voor Saar om alle vormen etc. te leren. Het andere boekje is lichtblauw dus die gaat naar Senn.

    kreadoe boekjes

  • Ik heb een haaknaald gekocht. Ik kan nergens mijn haaknaald 4.0 vinden, dus die heb ik nieuw gekocht en een toerenteller. Bij die stand stond ook Stefanie Trouwborst van Cutedutch. Ze maakt zulke lieve, leuke, schattige, zachte knuffels en handpoppen dat we gelijk verkocht waren en het boek aangeschaft hebben. Deze heeft ze ook nog persoonlijk gesigneerd voor ons.
    img_5748  img_5746

Ik heb me heerlijk vermaakt en kan niet wachten om lekker creatief aan de gang te gaan!
Wel vond ik het vorig jaar leuker. Toen vond ik dat er voor mijn persoonlijke interesses meer te vinden was.

Ik hou jullie op de hoogte van mijn haakavonturen!
Hebben jullie nog (creatieve) hobby’s?

 

P.S. De foto in de uitgelichte afbeelding komt van wolplein. Ik gebruik de filmpjes van wolplein om het haken te leren en daarnaast ben ik voor Senn en Saar ook een muts aan het haken. Dat patroon kun je hier ook vinden!

One comment on “KreaDoe Beurs | Haken, Handletteren en meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge