Dagje uit | de Drentse Koe Ruinen

dagje uit drentse koe

Een paar weken terug gingen wij als gezinsuitje van de gastouder naar de Drentse Koe in Ruinen. Een leuke speelboerderij met onwijs veel traptrekkers, boederijdieren en een leuke (binnen)speeltuin.

Drentse koe

Je parkeert letterlijk voor de deur, lekker overzichtelijk en veel parkeerplaatsen. Bij binnenkomst krijg je een pasje waarop gedurende de dag je de verschillende consumpties die je nuttigt laat zetten. Tevens wordt op dit pasje de entree gezet. Zo betaal je aan het einde van de dag alles in één keer en hoef je niet constant opzoek naar geld voor een kopje koffie, bakje patat of een ijsje. Ook kun je zo de kinderen het pasje meegeven en ‘kopen’ ze zelf hun ijsjes.

De entreeprijzen vallen in mijn ogen wel mee:
– Baby’s tot 1 jaar:    Gratis
– Kinderen 1 t/m 3:   5 euro
– Kinderen 4 t/m 16: 7.50 euro
– Volwassenen:         3.50 euro

Speelgedeelten & Dieren

traptrekkers drentse koe

Bij binnenkomst zie je de vele traptrekkers al staan, overal door het park verdeeld staan ze! Van groot naar klein, met kar of met een ander landbouwattribuut. Vooral Youri vermaakte zich prima met de vele traptrekkers.

Buiten zijn er naast de traptrekkers ook nog verschillende speeltuintjes, trampolines en een geitenweide waar ook grote skelters staan voor de grotere kinderen. Het enigste wat wij wel misten is het echte boerderij gevoel, er waren maar weinig dieren in onze ogen.

Zelfs als het regent zou de kids zich hier een hele dag prima kunnen vermaken, er is namelijk een enorme binnenspeeltuin. Er zijn o.a. speelgoedpony’s (waar je echt op kunt rijden), een coole glow in de dark kelder en een soort balorig.

drentse koe klim

Boven de koeienstal kun je een parcours afleggen, een leuk en veilig klim- en klauterparcours! Er zijn valnetten gesitueerd waar de kinderen invallen mocht het klim en kleuterparcours te moeilijk is. Dus 100% veilig!

Eten/drinken

Al dat spelen maakt natuurlijk hongerig en dan is het altijd fijn als je niet te lang hoeft te wachten tot het eten klaar is. Nu waren wij er op een drukke dag met een grote groep kinderen en volwassenen, maar lang hoefden we niet te wachten. De patat en snacks waren heerlijk en saus konden we zelf bij de bakjes patat doen. Daarnaast verkopen ze kannen met ranja, ideaal voor een groep kinderen, bijvoorbeeld een kinderfeestje.

Wij vonden het een geslaagd uitje en gaan er binnenkort zeker weer eens naartoe als gezin! Vooral Youri heeft het nog altijd over de enorme hoeveelheid traptrekkers.. Hebben jullie nog leuke dag uit tips?

15 comments on “Dagje uit | de Drentse Koe Ruinen

  1. Superleuk! Hier zijn de kinderen ook zo gek op dat soort uitstapjes! Wij hebben dit voorjaar Het Gouden Woud ontdekt, ook een binnen- en buitenspeeltuin, waar je met een schepje met gaatjes en een bakje kleine goudklompjes kan zoeken in het zand (de hele binnenspeeltuin is eigenlijk één grote zandbak) en het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge