Gerdi vertelt | Dagritme Youri 20 maanden

Op andere blogs vind ik het altijd leuk om de dagritme’s van andere kinderen te bekijken en zo te kunnen vergelijken. In deze blog schrijf ik over het dagritme van Youri op een dag dat ik gewoon thuis ben.

7.30

Wanneer ik Benthe ’s morgens naar school moet brengen, haal ik Youri om half 8 uit bed. Als we hem laten liggen word hij vaak rond 9 uur wakker. Ik kleed de kinderen altijd gelijk aan als ze uit bed komen en dan gaan we naar beneden.

7.45

Een avond van te voren zet ik de ontbijtspullen alvast klaar op tafel, zodat iedereen gelijk kan aanschuiven. Youri eet meestal één boterham met lactosevrije chocopasta en drinkt een beker lactosevrije melk.

img_0118

8.10

Om tien over acht moeten we op de fiets zitten als we Benthe naar school brengen. Youri vind het altijd geweldig om even bij Benthe in de klas te kijken en even mee te spelen. Wanneer wij weer thuis zijn doe ik vaak wat in huishouden en speelt Youri met de auto’s, duplo o.i.d.

10.00

Rond tien uur eten Youri en ik samen fruit, meestal snijdt ik een banaan, appel, druifjes, mandarijntjes o.i.d. en smikkelen we het fruit lekker op. Daarna lezen we vaak een boekje, wandelen een rondje met de hond en als hij erg moe is kijkt hij nog even tv.

image

11.50

Om twaalf uur is Benthe uit en halen we haar op voor de lunch. Na de lunch spelen de kindjes nog even en zorgen we ervoor dat Benthe om één uur weer op school is.

13.15-15.15

Wanneer Youri en ik weer thuis zijn van school breng ik hem gelijk op bed, zodat hij nog even twee uurtjes kan slapen voordat hij weer uit bed moet om Benthe op te halen. Op woensdag, vrijdag of in het weekend slaapt Youri meestal veel langer. Dan slaapt hij zo van één tot half vijf.

image

15.30

Als we weer thuis zijn met Benthe drinken we thee en eten we een koekje. Daarna spelen de kinderen vaak heel lief samen beneden of als het weer het toelaat gaan ze heerlijk naar buiten en maken we soms nog een wandeling naar de speeltuin.

18.00

Rond zes uur eten we en daarna gaan de kinderen om de dag even lekker in bad. En is het tijd om naar bed te gaan!

img_0380

19.30

Diepe rust in huize Atema! Tijd om even nog wat op te ruimen en lekker op de bank te hangen (of zoals nu vaak even klussen op zolder).

Dit is het dagritme van Youri met 20 maanden, rond z’n tweede verjaardag zal ik weer een dagritme plaatsen! Wanneer stopten jullie kinderen met hun middagslaapje?

 

 

4 comments on “Gerdi vertelt | Dagritme Youri 20 maanden

  1. Onze zoon wordt in feb 4 jaar en nog breng ik hem elke middag nog naar bed. Op het kinderdagverblijf gaat hij rusten. Thuis slaapt hij nog daadwerkelijk 3 keer van de 7 dagen denk ik en dan ook gelijk 3 uur achter elkaar. Ik heb geleerd van een deskundige dat slaap het beste medicijn is voor de rijping van de hersenen en je het niet af hoeft te leren. Daarnaast slaapt hij ’s nachts ook altijd nog prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge