DIY | Armbandjes van strijkkraaltjes

Benthe is echt dol op knutselen en daarom speur ik regelmatig pinterest af op zoek naar leuke ideetjes voor een nieuwe knutselidee. In het voorjaar kwam ik leuke armbandjes tegen gemaakt van strijkkraaltjes en welk meisje is er nu niet dol op armbandjes? Ik maakte samen met Benthe een paar leuke koningsdag armbandjes! Ook een leuke tip voor een regenachtige herfstdag met mooie herfstkleuren!

Benodigdheden
  • Strijkkraaltjes
  • Elastiek
  • Oven
  • Bakpapier
  • Bakplaat
Stap 1

image

Verwarm de oven voor op 180 graden en zoek de kleuren strijkkralen uit die je wilt gebruiken voor de armbandjes.

Stap 2

image

Bekleed een ovenschaal/bakplaat met bakpapier en zet hier de strijkkralen op. Het is belangrijk dat er wat ruimte tussen de strijkkralen blijft, want ze worden plat door ze in de oven te zetten.

Stap 3

image

Bak de strijkkralen ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk regelmatig even of de strijkkralen al plat genoeg zijn. Haal de strijkkralen vervolgens uit de oven en laat ze even afkoelen.

Stap 5

image

Meet een touwtje af, maar houd er wel rekening mee dat je nog moet knopen! Nu kan het rijgen van de kraaltjes beginnen! Ik heb een klein knijpertje op de uiteinde van het touwtje gezet, zodat je straks gemakkelijk kunt knopen.

image

Stap 6

Als je het touwtje bijna vol hebt kan je het armbandje knopen en knip of brand je de uiteindjes van de touwtjes af. En klaar is het armbandje

Zo zie je maar weer wat voor leuke dingen je nog meer met strijkkralen kunt doen. Hebben jullie nog leuke DIY knutselideetjes voor een creatieve kleuter?

One comment on “DIY | Armbandjes van strijkkraaltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge