DIY | Bullet Journal

In Nederland hoor je het steeds meer om je heen. Mensen beginnen aan een Bullet Journal. En zeg nou zelf… Geef ze eens ongelijk!
Een Bullet Journal is een ideale uitkomst voor al je ideeën en je leven wat te organiseren of ordenen.

Allereerst wil ik zeggen dat ik in deze blog mijn persoonlijke bevindingen en tips deel voor een BuJo. Iedereen heeft daar in andere ideeën of inzichten.
Mijn allereerste aanraking met een Bullet Journal was via Pinterest. Ik zag het steeds meer voorbij komen en vroeg me af wat het nu precies was. Ik begon wat pins op te slaan en ideetjes op te schrijven← Daar is stap 1 van een bullet journal. 

Wat voor schrift of papier gebruik je?

Ik zag dat men vaak gebruik maakt van een schrift met puntjes (dot), maar deze zijn vrij prijzig. Ik besloot eerst een lijntjes schrift van de Hema aan te schaffen. Mocht ik het leuk blijven vinden, kon ik altijd nog een schrift met ” dot” aanschaffen.

Waar begin je nu eigenlijk mee in een BuJo?

Het is makkelijk om een index en pagina nummering te maken. Zo kun je later snel dingen terugvinden.

Wat schrijf je allemaal in een BuJo?

Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het er in zetten. Van een dagelijkse agenda tot een modeartikel en van recepten tot sportoefeningen. En vergeet vooral geen To Do lijstjes en een pagina voor je Blog ideeën!

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Pinterest en Instagram waren altijd al een grote inspiratiebron. Maar sinds een paar weken heb ik  op Facebook ook een groep ontdekt. Bullet Journal Nederland! Hoe leuk is dat! En hoe leuk om te zien hoeveel mensen hun eigen creativiteit gebruiken of ideeën op doen door weer een ander!

Ik vind het heerlijk om op een vrij moment even lekker van me af te schrijven of te tekenen in mijn BuJo.
In het schrift van de Hema had ik een weekagenda gemaakt. Dit werkte niet voor mij. Ik schreef er gewoon te weinig in. Danny en ik hebben voor ons en de kids een gedeelde agenda o

Wat staat er tot nu toe in mijn BuJo?

Mijn Bullet Journal is nog vrij leeg. Ik ben bezig met de opzet ervan. Wat ik bijvoorbeeld wel heb is;

 • Index. Wat staat op welke pagina. Makkelijk om later terug te lezen als je snel wat zoekt
 • Mijn Day Zero Project
 • Blogideeen
 • Recepten
 • Maandelijkse uitgaven
 • Films, welke films wil ik nog zien of heb ik gezien? Als ik er een gekeken heb, kleur ik een popcornwolkje in
 • Series. Welke series kijk ik en welke seizoenen heb ik gezien
 • Boeken. Welke boeken wil ik lezen? Wat is de “score” van het gelezen boek.
 • Verjaardagen
 • Projecten in huis. Per kamer de projecten geschreven
 • Maandoverzicht.
 • Sport jaaroverzicht. Een tracker waarbij je iedere dag van de week een kleurtje geeft met de gedane sport (wandelen, fietsen, zwemmen, groepslessen, fitness, skaten etc.)

Kijk ook eens op onderstaande links voor meer informatie over een BuJo.

My Lovely Notebook ←Hier kun je ook een lijst downloaden met BuJo tips en kun je natuurlijk ook superleuke notitieboeken aanschaffen!

Lisanne Leeft ← Buiten het feit dat ze hier in een video goed uitlegt wat een BuJo is, heb ik een enorme bewondering voor haar. Ze geeft je ook regelmatig een kijkje in haar leven met de ziekte van Lyme. Wat een narigheid die ziekte met je kan doen zeg!

Bullet Journal (engelse uitleg)

 

Maken jullie ook een BuJo of gebruiken jullie andere manieren om jullie ideeën op te slaan?

De uitgelichte afbeelding komt van Freepik

 

4 comments on “DIY | Bullet Journal

 1. Ik had er serieus nog nooit van gehoord haha! Het ziet er wel leuk uit, maar ik denk niet dat ik het echt vol zou houden zoiets bij te houden… ik heb zulke dingen zoooo vaak geprobeerd (scrapbooken, art journals enzo) dat ik dacht wauwwww nu hou ik het vol… tot nu toe altijd gefaald 😀
  Daisy onlangs geplaatst…Favoriet speelgoedMy Profile

 2. Ik heb het eens geprobeerd, maar ik ben er niet zo goed in haha 😉 Ik wil mijn agenda denk ik toch online gaan doen, onder het mom van minimaliseren en verduurzamen. Maar dat wordt wel wennen want ik houd van papier haha!

  1. Wij hebben thuis ook een gezamenlijke “online” agenda. allebei onze werkagenda’s staan er in. En voor de kinderen hebben we er ook een in gemaakt. Alles op kleur dus makkelijk te overzien! Vind het veel fijner dan steeds je agenda erbij pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge