DIY | Beginnen met handletteren

Toen ik in november 2015 op de KreaDoe Beurs was met mijn tante heb ik even staan kijken bij Marieke Blokland van Doodles & Letters. Heel interessant vond ik het fenomeen ” handletteren”. Een paar maanden later heb ik haar handboek aangeschaft via Bol.com en zo kon het handletteren beginnen toch? Nee, ik heb het Ebook aangeschaft en dat vond ik toch maar niks… Zo gingen er maanden voorbij, maar nog geen handletter op papier gezet…

Workshop volgen

In augustus was het dan eindelijk zo ver. Ik volgde een workshop handletteren! Ik vond het ontzettend leuk om te doen. Ik was dan ook ontzettend blij verrast dat er op mijn verjaardag een cadeautje op de mat viel! Mijn lieve vriendinnetje had gewoon het echte boek van Marieke Blokland gekocht (zonder dat ze van bovenstaande afwist)! Ook kreeg ik een paar dagen nog een verlaat verjaardagscadeautje! Het boek “Handletteren doe je zo!” van Karin Luttenberg. Met deze 2 boeken in mijn bezit en Pinterest om de hoek staat er niks meer in de weg om het handletteren verder te leren en te oefenen!
Op Instagram volg ik Marijketekent en zij heeft regelmatig leuke challenges. Hier kun je lekker je creativiteit in kwijt. Ook voor komende maand heeft ze weer een nieuwe challenge met allerlei leuke spreuken / quotes.

Zo ben ik afgelopen periode gewoon wat aan het letteren gegaan. In mijn Bullet Journal (hierover in een andere blog meer) probeer ik ook diverse stijlen uit en laat ik ruimte over voor wat creativiteit.

Als ik nu terugkijk is die workshop hartstikke leuk geweest, maar niet persé nodig. Met Pinterest en een boek kom je net zo ver! Ook op Facebook ben ik lid geworden van de groep Handletteren doen we zo! Beginners.

Wat heb je nodig?

Om de basis van handletteren te oefenen heb je niet eens zoveel nodig en waarschijnlijk heb je het gewoon in huis.

  • Potlood
  • Gum
  • Papier
  • Lineaal
  • (zwarte) fineliner (evt. diverse diktes) of een stift

Als je eerst een schets op papier zet en je bent niet tevreden kun je het altijd nog uitgummen. Net zolang totdat je tevreden bent. Daarna kun je er met een stift of fineliner erover en de potloodlijnen uitgummen!

Mijn laatste handletter project was ook eigenlijk gelijk mijn grootste Handletterproject. Ik heb een aantal headlines van 2016 op papier gezet! Uiteraard eerst met een schets en daarna alles over getrokken!

Mocht je enthousiast geworden zijn, zou ik zeggen: ,, Pak je potloden, pen, papier (en pinterest of instagram) en laat je creativiteit zijn gang gaan!”

Ik zou het leuk vinden wat van jouw creaties terug te zien!

Veel plezier! 

 

One comment on “DIY | Beginnen met handletteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge