DIY | mario taart + traktatie

mario taart + traktatie

Afgelopen maand was Senn jarig en werd hij 5 jaar! Omdat hij momenteel helemaal gek is van Mario had ik een aantal elementen mbt zijn verjaardag in Mario stijl! Als eerste de uitnodigingen voor zijn 1e kinderfeestje. Ook maakte ik de taart en traktatie voor op school in Mario thema.

De taart

Omdat ik altij ruzie heb met het uitrollen van de marsepein en de fondant besloot ik een fototaart te bestellen bij Hema.nl. Wat ik echter niet deed is een foto erop laten afdrukken Feitelijk bestelde ik dus een taart met alleen gekleurde marsepein erover.

Ik koos voor een aqua-blauwe taart. Deze haalde ik de avond ervoor op zodat ik deze nog kon versieren. Bij de Leukstetaartenshop (in Veenendaal) haalde ik de fondant voor de versiering. wat fijn dat er tegenwoordig ook een set is van kleinere gekleurde verpakkingen”. Ik heb nooit zoveel nodig en het droogt dan toch snel uit.

De aankleding

Ik maakte een paar wolken voor op de taart van witte fondant.

Ik stak de letters van Senn uit in de kleuren rood, groen, blauw en geel en “plakte” deze met suikerwater op een zwarte achtergrond. Deze plakte ik weer op de taart.

Ik wikkelde witte fondant om een satéprikker heen en maakte daar nog met zwart een vlaggetje aan vast. Daar plakte ik een rode 5 op! Ik stak hem in de taart en daaromheen maakte ik de rest.
Van een blok bruine fondant sneed ik een trappetje en maakte er met een uitsteker een muureffect van. Deze bevestigde ik naast de vlag op de taart.

Ik kocht via Ali Expres een setje met Mario figuurtjes. Deze decoreerde ik op de taart bij de vlag en trap. Een paar poppetjes had ik dmv een kleine satéprikker in de taart bevestigd zodat ze zouden blijven staan!

mario taart  mario taart

De traktatie

Omdat er tegenwoordig op bijna alle scholen wel een “gezonde traktatie” beleid is maakte ik een redelijk gezonde traktatie.

Ik drukte Mario figuurtjes af en lamineerde deze zodat ze wat sterker waren en tegen vocht konden.

Van komkommers maakte ik de “groene buizen”. Hierin stak ik de satéprikker met het poppetje

Van een cake sneed ik blokjes. Hierop schreef ik een vijf met een eetbare stift. Deze drukte ik op de bovenkant van de satéprikker.

mario traktatie  mario traktatie mario traktatie

Zo creëer je in een handomdraai een leuke en makkelijke traktatie! Zijn jullie kinderen ook zo gek op Mario?

 

One comment on “DIY | mario taart + traktatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge