DIY | Mud Kitchen oftwel Modderkeuken

Dit voorjaar werdt er druk geknutseld aan een mud kitchen voor de kinderen! Zo is onze tuin nog een beetje meer af en kunnen de kinderen naar hartelust buiten ‘koken, bakken en braden’. 

Voor de kinderen hadden we al een trekkerband als zandbak en een picknickbankje in de tuin. Maar voor mijn gevoel ontbrak er nog wat.. Toen we van een vriend een bult pallets kregen begon mijn zoektocht op pinterest. Daar vond ik al snel een super leuk idee, namelijk een mudkitchen. Oftwel een modderkeuken om lekker te ‘koken en bakken’. Omdat Hilke handig is (kijk maar eens op zijn pagina) was dit keukentje in een handomdraai klaar!

Benodigdheden

Omschrijving

Begin met de basis van 3 pallets. Zet aan de achterkant een pallet recht overeind en vervolgens de pallets aan de beide zijkanten op de ‘lage’ kant (lange zijde). Op deze manier creëer je een hogere achterwand waarin je vervolgens schroeven en/of opbergplanken kan bevestigen voor het keukengerei. Je kunt de pallets ook helemaal dichtmaken door er nog palletplanken tussen te zetten.

Vervolgens kun je op de beide zijkanten een horizontale lat schroeven van tuinhout (panlat). Voor het mooiste resultaat gebruik je RVS schroeven in de maat 4,0×40. Hierop komt het werkblad te liggen, dit is van allerlei houtsoorten te maken bijvoorbeeld sloophout of steigerhout. Onderin kun je dit herhalen zodat je een mooie opbergruimte hebt voor pannen, lepels en ander keukengerei.

Voor het mooiste eindresultaat; werk de bovenkanten en zijkanten van de pallets af met geïmpregneerde planken, naast het fraaie uiterlijk is het ook duurzaam. Immers er kan nu geen direct regenwater bovenin de pallets trekken. Vervolgens al het houtwerk aflakken met Rambo tuinbeits en het meubel kan jaren mee! Het leuke van de Rambo tuinbeits lijn is dat het in vele hippe mooie kleurtjes te verkrijgen is wat het keukentje een leuker uiterlijk geeft.

De kinderen zijn super blij met het resultaat van deze mud kitchen, ze spelen er dagelijks mee! Hebben jullie nog leuke (hout) DIY ideetjes?

2 comments on “DIY | Mud Kitchen oftwel Modderkeuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge