DIY | Toverstaf / Speklolly traktatie

Vorige week was het zover.. Benthe werdt 6 jaar en mocht natuurlijk weer trakteren op school. Dit jaar ging ik natuurlijk weer op Pinterest speuren op zoek naar een leuke simpele traktatie. Uiteindelijk kwamen we deze toverstafjes tegen en Benthe was gelijk super enthousiast!

Tegenwoordig lijkt het wel de bedoeling om als ouders de mooiste en grootste traktatie te maken.. Soms komt Benthe thuis met een zak vol snoep of allerlei boekjes en pennen. Ik vind dat een traktatie best iets ‘ongezonds’ mag zijn, maar dan moet je het gewoon klein houden. Vandaar de keuze voor de simpele, maar leuke toverstafjes.

Benodigdheden

  • Lange kabelspekjes (bv. Frisia)
  • Stokjes (bv. stokjes voor cakepops of stevige rietjes)
  • Lint

Beschrijving

Rol de kabelspekjes op als een ‘slak’. Het rietje steek je nu vanaf het eindpunt naar boven, zodat het gehele spekje blijft zitten. Nu nog een leuk strikje om het stokje en klaar is deze simpele, maar erg lekkere traktatie.

Meesters en juffentraktatie

Natuurlijk mocht ook Benthe en rondje langs de meesters en juffen. Gelukkig hebben ze dit jaar ingevoerd dat ze alleen nog maar langs de kleuterklassen gaan, om zo de rust in de groepen wat te bewaren. Voor de meesters en juffen knutselden we een zakje et paaseitjes.

Een simpel te maken traktatie die er ook nog eens leuk uit ziet! Volgende week mag ik weer aan de bak, want dan is Youri jarig.. Iemand nog leuke ideetjes voor zijn traktatie bij de gastouder?

3 comments on “DIY | Toverstaf / Speklolly traktatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge