DIY | Wandplank

wandplank

Ik kom graag bij woonwinkels om tips op te doen voor in huis. Vorige week al even bij Loods 5 geweest en leuke ideeën gezien! Via pinterest kwam ik echter deze  tegen! Op pinterest kwam ik een ontzettend leuk wandkastje tegen en besloot ik dat dat ook ontzettend leuk op onze muur zou staan! Zo’n kastje is ontzettend makkelijk te maken en op zaterdag, einde van de middag besloot ik om even snel langs de winkel te gaan om de benodigdheden te halen.

Bij de Action haalde ik 4 herenriemen (ik wist niet goed welke maat er nodig zou zijn). Je kan ze ook alle 4 gebruiken, en aan elkaar vast maken. zo creëer je meer afstand tussen de planken. Omdat bij ons de gaten al voorgeboord waren in de muur door het vorige kastje, zou dat bij ons niet mooi staan. de planken zouden dan te laag komen hangen. Dus ik besloot om geen dubbele riemen te gebruiken.

Daarna reed ik door naar een houthandel bij ons in Veenendaal. Je kunt er prachtige steigerhouten meubels kopen etc. kopen, maar daar kwam ik niet voor.
Ik had 2 stukjes sloophout nodig voor de planken.

Uiteindelijk een mooi stuk hout gevonden en deze werd zelfs nog even op maat gezaagd!
Snel naar huis en manlief aan de slag zetten!

Wat heb je nodig?

  • 2 planken (ik koos voor 50 cm per plank)
  • 2 riemen. Afhankelijk van de dikte van de plank kies je er 2 of 4 riemen totaal.
  • Hang de riemen op de gewenste hoogte (en breedte) aan de muur.
  • hang eerst de onderste plank erin en zorg dat deze strak hangt. tik aan de voorkant de spijkertjes door de riem de plankjes in. tik op de achterkant de spijkertjes op de juiste hoogte vast door de riem heen. Sla deze vast als je hem van de muur af haalt.
  • Daarna  doe het bovenste plankje. Kijk wel even goed of deze waterpas hangt!

img_4904  img_4905 img_4906

Decoreer het plankje met wat leuke dingen en voilà! Een ontzettend leuk diy hangplankje / kastje waar je bij de duurdere woonwinkels een vermogen voor neer kunt tellen. Wat ik ervoor betaald heb? 2 riemen a € 1,99 en 2 plankjes a € 1,25. Samen was ik dus € 6,50 kwijt!

wandplank

 

 

 

 

 

img_4928

Heb jij nog leuke diy tips voor in huis?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge