Fiets | Batavus Diva

Afgelopen week kon ik mijn nieuwe fiets ophalen! Via mijn werkgever kon ik meedoen met het fietsplan en koos voor een Batavus Diva. Daarnaast heb ik ook gelijk een fietsverzekering afgesloten. 

Dagelijkse fietsritjes

In mijn kraamweek 3 jaar geleden gingen Hilke en Benthe samen naar het gemeentehuis om Youri aan te geven. Toen zij uit het gemeentehuis liepen was tot hun grootste verbazing mijn fiets incl. achterstoeltje weg. Na aangifte bij de politie zat er niets anders op om een nieuwe te kopen. Na een speurtocht op marktplaats vonden we een mooie tweedehands Gazelle Miss Grace.

Hier heb ik 3 jaar ontzettend veel plezier van gehad en ontzettend veel kilometers op gefietst. Dagelijks fiets ik heel wat kilometertjes samen of alleen, want alles in onze woonplaats doen we in principe lopend of fietsend. Alleen bij heel slecht weer of als we bijvoorbeeld weekboodschappen doen pakken we de auto.

Batavus Diva

batavus diva

Mijn nieuwe fiets moest aan een aantal eisen voldoen: een lichte transport die genoeg ruimte bied aan alle tassen die dagelijks vervoerd moeten worden. Ook een dubbele standaard en een stuurslot was één van de vereisten voor de nieuwe fiets. Na een zoektocht op internet bleek de Batavus Diva wel aan mijn eisen te voldoen. Sinds een week heb ik hem dan eindelijk in gebruik en hij bevalt super goed. De (bijgekochte) mand is groot genoeg om verschillende tassen in te vervoeren en de fiets is veel lichter dan mijn oude gazelle.

Fietsverzekering

Nadat mijn fiets gestolen is bij het gemeentehuis hebben we besloten de fietsen te verzekeren en altijd met twee sloten op slot te zetten op plaatsen waar het gemakkelijk is om fietsen mee te nemen.. Want je kunt mensen jammer genoeg niet meer vertrouwen en zelfs bij een druk gemeentehuis zijn fietsen dus niet veilig gestald in een fietsenrek. En zeker wanneer je in een grote stad woont waar je klein woont en geen ruimte hebt om je fietsen binnen te stallen is een verzekering een musthave.

Het verzekeren van je fiets kan op verschillende manieren en bij verschillende aanbieders. Meestal vraagt de verkoper/aanbieder of je ook een fietsverzekering af wilt sluiten. Soms wil je dit alsnog achteraf doen, omdat je toch twijfelt of andere mensen zo’n mooie nieuwe fiets zullen laten staan in het fietsenrek. Dan kun jij bij bijvoorbeeld fietsenwinkel.nl tot twee weken na je aankoop je fiets nog verzekeren. Een fietsverzekering voor een standaard moeder/stadsfiets kost ongeveer 5 euro per maand.

Hebben jullie ook een fietsverzekering? en zijn de fietsen van jullie kinderen ook verzekerd?

 

Note: Dit betreft een samenwerking. Hiervoor hebben wij een artikel geschreven vanuit onze eigen persoonlijke ervaring. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge