Gastblog | herfst DIY | Sien&Co

Brrrr vind jij het ook zo koud worden? Het is echt weer herfst. Geen weer meer om lekker buiten te spelen, dus moeten de kinderen binnen vermaakt worden. En om ze nu de hele dag televisie te laten kijken….. Dan is knutselen een veel beter idee! 

Herfstboom schilderen 

Het is superleuk om te doen en al geschikt voor kinderen vanaf drie jaar: een herfstboom schilderen. Je hebt hiervoor een schilderdoek (te koop bij bijvoorbeeld de Action), verf in herfsttinten, kwasten, bruine stiften en wattenstaafjes nodig.

herfst-knutselen-sien-en-co-knutselen-met-sien-en-co-herfstbomen herfst-knutselen-sien-en-co-knutselen-met-sien-en-co-herfstboom-schilderij herfst-knutselen-sien-en-co-knutselen-met-sien-en-co

Laat je kind eerst de hand omtrekken met een stift. De vingers vormen de takken, de pols is de boomstam. Dit wordt ingeverfd met bruine verf. En dan aan de slag met wattenstaafjes en verf in herfsttinten. Doop een wattenstaafje in de verf en zet stippen rondom de boom. Laat je kind de verschillende kleuren door elkaar zetten voor een geweldig effect. Nog wat blaadjes in de lucht en op de grond en het schilderij is klaar. Nu alleen nog een mooi plekje vinden om het op te hangen!

Herfst tip 

Nu het herfst is, liggen er weer overal bladeren, takjes en nootjes op de grond. De tijd om deze te gaan verzamelen. Je kunt er namelijk zoveel mee doen! Gebruik bijvoorbeeld bladeren om er dieren mee te maken of kastanjes om spinnenwebben te weven. Inspiratie op doen? Kijk dan eens op Pinterest.

herfst-knutselen-sien-en-co-knutselen-met-sien-en-co-herfstbladeren

Gea van Sien en Co 

Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.

Heel veel knutselplezier! Hebben jullie nog een leuke herfst DIY?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge