Gastblog | Makkelijk & Leuk Trakteren met Studiokisa

Je kind is bijna jarig en mag trakteren op school. Je hebt eigenlijk geen tijd (of zin) om een traktatie te maken maar wilt toch graag iets speciaals. Een traktatie die helemaal past bij je kind, maar die weinig tijd kost om te maken. Bij StudioKisa kun je zogenaamde traktatiesbuttons bestellen. Ze zijn er in heel veel verschillende thema’s dus er is er vast wel eentje bij die helemaal bij jouw kind past. Naast een leuke afbeelding kun je er ook nog een persoonlijke tekst op laten zetten. 

Hoe trakteer je nu met een traktatiebutton?

De traktatiemogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos in dit blog zal ik een aantal voorbeelden laten zien.

Idee 1

Plak de button op een tapasprikker (ook verkrijgbaar bij StudioKisa).
Bak of koop cupcakes, prik de prikker erin en eigenlijk ben je dan al klaar. Iets meer tijd? Je kunt de cakejes natuurlijk ook met glazuur en sprinkles versieren, mijn eigen kinderen doen dit altijd heel graag als ze zelf mogen trakteren.
Wil je ze net zoals op de foto? Koop dan een pakje groene marsepein, rol dit uit en steek hier rondjes uit die je op de cakejes legt. Knijp de rest van de marsepein door een knoflookpers om gras te maken. Super simpel maar een heel leuk effect.

sfeerfoto-tractortraktatie

Idee 2

Maak een gaatje in de button (dit kun je ook bij je bestelling aangeven dan doe ik het voor je), rijg een stukje cadeaulint door het gaatje en knip vierkanten uit cellofaan. Vul de zakjes met leuke snoepjes die gezien mogen worden, bijvoorbeeld gepofte rijst of een klein cadeautje. Bind de zakjes dicht met het cadeaulint. Je kunt natuurlijk ook zelf koekjes bakken en ze op deze manier verpakken.

manna

Idee 3

Plak de buttons op een knijper. Vrolijk bijvoorbeeld een toch een beetje saai zakje chips op met een button op een knijper (bij chips kun je de button trouwens ook prima vastnieten). Of knijp de knijper op een leuk papieren bekertje en vul dat met bijvoorbeeld popcorn.

popcorn

Idee 4

Met een gaatje in de button en een vrolijk stukje bakkerstouw maak je in een handomdraai een leuke sleutelhanger.

snoepsleutels

Idee 5

Gebruik de button als sluitzegel op een simpel cadeauzakje (ook te koop bij StudioKisa). Het zakje kan je dan weer vullen met wat je maar wilt, snoepjes of een klein cadeautje. In zo’n zakje ziet het er direct superfeestelijk uit.

zakjes

Een leuke persoonlijke traktatie maken hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn en ook niet veel tijd te kosten. Kun je het thema dat je graag wilt niet vinden op StudioKisa neem dan zeker contact met mij op, er is heel veel mogelijk.

Bedankt Anne voor je super leuke tips om een traktatie op te leuken! Over een paar maanden mogen onze kinderen weer trakteren en gaan dit zeker onthouden. Hebben jullie nog leuke ideeën voor leuke (gezonde) traktaties?

4 comments on “Gastblog | Makkelijk & Leuk Trakteren met Studiokisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge