Hoe hebben wij de opvang van de kinderen geregeld

opvang blond en bruin

In een eerdere blog schreef ik al eens hoe fijn het is om familie te hebben die de opvang van onze kinderen op zich nemen als wij aan het werk zijn.

Sinds Senn naar school gaat hadden wij het als volgt geregeld;
(daarvoor paste familie op en hadden we geen KDV of gastouder nodig)

 • Maandag (om de week) ben ik vrij of past onze tante op op Senn. Saar gaat naar het KDV op mijn werkdagen
 • Dinsdags ben ik vrij
 • Woensdags is Danny vrij
 • Donderdags gaat Saar naar het KDV en is Danny de middag vrij zodat hij Senn kan ophalen van school
 • Vrijdags past mijn schoonmoeder op

Zoals je kunt lezen, heel fijn dat we lieve familieleden hebben die op willen passen! Over een half jaar wordt Saar 4 en gaat dan ook naar de basisschool. Met de familie hadden we al afgesproken dat de oppasdagen onveranderd zouden blijven dus de opvang van de kinderen  was dan ook gedekt!

Een nieuwe baan

Totdat Danny afgelopen zomervakantie gebeld werd door zijn oude werkgever dat ze hem graag weer een functie wilden bieden. Ze hadden hem al vaker benaderd afgelopen 5 jaar alleen daar was hij niet op in gegaan. Nu echter wel en zo heeft Danny sinds september een nieuwe baan!

Superleuk natuurlijk! Hier hoeft hij geen avonden en weekenden meer te werken en wordt hij ook niet ’s nachts uit bed gebeld als het alarm afgaat. Zo fijn dat we nu zoveel meer rust hebben! We eten weer gezellig als gezinnetje aan tafel en hebben meer rust om na het even nog even gezellig te zitten en te spelen met de kinderen.

Hoe hebben we de opvang nu dan geregeld?

Een nadeel was er wel. Het betreft een functie waarin hij weer 5 doordeweekse dagen aan de slag is. Hierdoor hebben we moeten schuiven met vrije dagen en oppas. Concreet betekend dit dat ik gewisseld ben van vrije dag. We vinden het belangrijk dat de kinderen nog tijd over hebben met vriendjes en vriendinnetjes om te kunnen spelen en heerlijk kind te zijn en ze niet iedere dag naar oppas, KDV en BSO te doen. Daarvoor hebben we geen gezinnetje gesticht
Ik ben nu dus de woensdag vrij en donderdagmiddag. Waar mogelijk kan ik ook op dinsdagmiddag op tijd naar huis. Dit kan ik alleen pas op de dag zelf zien en bepalen ivm de drukte en eventuele dingen die er nog bij komen op een dag (ik werk in de Horeca).

 • Onze tante is zo lief om iedere maandag op te passen. We brengen Saar dus zondagavond al lekker weg om te gaan logeren en dan halen ze maandag na schooltijd samen Senn op. Daar eten ze samen en worden ze ook weer thuisgebracht!
 • Dinsdags gaat Saar nu naar het KDV en gaat Senn uit school met een vriendje mee naar huis. Hij staat op de wachtlijst voor de BSO, maar daar is momenteel geen plek. Hij zou eventueel wel naar een andere locatie kunnen, maar daar zitten zijn vriendjes niet dus dat wil ik niet. Wellicht dat we daar nog iets voor kunnen verzinnen.
  Danny is vaak al om 1545 thuis. We hoeven dus maar een half uurtje te overbruggen. Zonde om daar een hele middag BSO voor af te nemen.
 • Woensdags ben ik vrij
 • Donderdags gaat Saar naar het KDV en werk ik tot 15.00
 • Vrijdags past oma op.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar we zijn echt blij met de familieleden die oppassen.

Hoe hebben jullie de opvang geregeld?

8 comments on “Hoe hebben wij de opvang van de kinderen geregeld

 1. Ik heb geen kinderen dus ik hoef ook geen opvang te regelen, haha! Wel fijn dat jullie het zo hebben kunnen oplossen dat Senn niet vaak naar de BSO hoeft. Dat hoefde ik vroeger zelf ook nooit want ik vond dat maar niks, haha!

 2. Ik heb geen kleine kinderen meer maar toen gingen mijn kinderen naar de voor- en na-opvang van de school. Tegenwoordig is dit allemaal betalend of doen scholen er niet meer aan mee wat wel spijtig is.
  Schoolvakanties gingen ze dan gewoonlijk naar speelpleinen waar ze naar hartenlust heel de dag konden spelen.

 3. Ik zou zelf ook niet mijn kinderen alle dagen naar de KDV willen sturen, in Zweden doen ze dat wel trouwens, en het is daar heel normaal om 5 dagen per week naar de opvang te gaan! Zelf zou ik het inderdaad ook liever regelen met familie en vrije dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge