Gerdi vertelt | Verschil in karakter tussen beide kinderen

Tijdens de zwangerschap dacht ik dat ook ons tweede kindje een meisje zou zijn, maar niets bleek minder waar! Na de geboorte was er wel een duidelijk verschil in de ontwikkeling van onze kinderen. Daarover vertel ik meer in deze blog!

Zwangerschap

11051990_10153240416729101_3474995732594167059_n

Beide zwangerschappen verliepen gelijk: In de eerste maanden was ik wat moe, soms een beetje misselijk en rook ik alles veel beter. Daarnaast kon ik gewoon mijn dagelijkse werkzaamheden gewoon voortzetten en had ik gelukkig geen dikke buik die in de weg zat. Bij de zwangerschap van Benthe maakte ik met 39weken nog tentamens en praktijktoetsen en bij Youri werkte ik door tot 36 weken zwangerschap. In mijn verlof genoot ik van de momenten samen met Benthe, heerlijk bakken en spelen. Daarom ging er ook vanuit dat ons tweede kindje ook een meisje zou zijn, maar toch bleek dit anders..

Geboorte

Benthe besloot tot 42 weken te blijven zitten en toen werd ik in het ziekenhuis ingeleid. De inleiding duurde in totaal 12 uur, wat best lang was omdat ik al 3 centimeter ontsluiting had toen ik ’s morgens werd opgenomen.

Youri besloot ook wat langer binnen te blijven zitten, maar na een week overtijd lopen braken mijn vliezen op zondagmorgen. Zou het deze keer dan toch spontaan beginnen? Ik had de hoop na drie keer strippen al helemaal opgegeven. Ik ging uit van een inleiding een dag later in het ziekenhuis. Maar niets was minder waar en ’s avonds iets na tienen begonnen dan toch echt de wee├źn en hoe! Binnen anderhalf uur was ons kleine monstertje er en was ik heel verbaasd dat we na een meisje nu een klein jongetje konden verwelkomen in ons gezin.

Baby

11174854_10153374593664101_342037040133614417_n

Benthe was als baby een heel makkelijk meisje, sliep de hele dag en werd alleen wakker voor een voeding. Heerlijk om te genieten van dit kleine meisje en zo kon ik met een gerust hart studeren terwijl zij sliep. Youri was in het begin ook een makkelijk jongetje, hij sliep veel en was heel tevreden. Maar na een paar weken begon hij te spugen, dit deed Benthe ook wel eens, maar dit was anders. Wij gebruikten in plaats van spuugdoekjes gebruikten wij hydrofiele doeken en moesten wij verdikkingsmiddel gebruiken. Youri werd met de dag onrustiger en besloot de huisarts hem een maagzuurremmer te geven. Achteraf was dit natuurlijk altijd het teken dat Youri lactose intolerant is en daarom zoveel klachten heeft.

Dreumes

image

Benthe was altijd een pittig meisje met een sterke eigen wil. Als iets niet lukt dan word ze boos en gooit met alles door de kamer. Ze liep met een jaar en rende gelijk door de kamer. Youri heeft een veel milder karakter, hij vind alles prima en als iets niet lukt probeert hij het gewoon nog een keer of laat het even links liggen.

Door het pittige karakter van Benthe praatte ze al vroeg en wist heel snel duidelijk te maken wat ze precies wilde. Toen zij bijna twee was maakte zij volle zinnen en praatte met iedereen honderd uit! Ook was Benthe totaal niet verlegen en maakte heel snel contact met nieuwe mensen. Youri begint wel met praten, maar ik merk wel echt duidelijk verschil. Hij is ook veel meer verlegen en kijkt heel erg de kat uit de boom (op schoot van papa of mama) voordat hij gaat spelen.

Dit waren de verschillen die ik tot nu toe bij mijn kinderen zag. Zagen jullie ook zoveel verschillen tussen jullie kinderen?

3 comments on “Gerdi vertelt | Verschil in karakter tussen beide kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge