Kerst | De leukste DIY adventskalenders + Winactie

adventskalender blond en bruin

Iedereen kent die welbekende adventskalender voor kinderen wel. Elke dag mocht je een vakje openmaken en daar zat dan een chocolaatje in. Ik moet stiekem toegeven dat die voor de kinderen ook al in de kast ligt. Deze hebben ze onlangs gekregen. Maar tegenwoordig zijn er zoveel leuke adventskalenders te krijgen of te maken!

Voor de kinderen heb je ze bijvoorbeeld van een speelgoedmerk en dan zit er elke dag een cadeautje in. Overigens vind ik die vaak nog redelijk aan de prijs. De decembermaand is al duur zat!

Wat ik nog veel leuker vind is de adventskalenders waar je zelf wat in kunt stoppen! Op pinterest kun je heel veel leuke voorbeelden vinden.

https://pin.it/mflw3ia4znefyr

Maar je kunt het jezelf ook nog een klein beetje makkelijk maken! Je kutn tegenwoordig ook ontzettend leuke DIY pakketten halen. Ik kwam bij de Ikea zo’n leuke tegen. Helaas was hij in het filiaal waar ik was ook alweer uitverkocht!

tasjes adventskalender ikea adventskalender diy

Waar staat “advent” eigenlijk voor?

Advent staat eigenlijk voor de aanloopperiode naar kerst. Deze loopt van 4 zondagen voor kerst tot kerstavond. Dit jaar is dat dus op zondag 2 december!

Wat stop je nou in zo’n “DIY” adventskalender?

Ik wilde er geen snoep in stoppen. In de decembermaand wordt er al genoeg gesnoept en de kinderen hebben ook nog hun eigen adventskalender!

  • Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat je om de beurt een vakje open mag maken. Als je het een beetje goed plant dan stop je natuurlijk een massage van manlief in je eigen vakje of een lief briefje voor manlief in zijn vakje.
  • Een leuke activiteit om met zijn allen te doen. Natuurlijk wel het makkelijkst om in het weekend of een gezamenlijke vrije dag te plannen
  • Een mooie quote
  • Een compliment
  • een tegoedbon voor bijvoorbeeld een bioscoopje pakken met de kinderen of een filmavond met popcorn en kinderbier (zo noemt onze zoon een klein blikje Sisi)

Kortom genoeg idee├źn om mee aan de slag te gaan!

Omdat wij jullie een leuk DIY pakket niet willen onthouden, geven wij er ook 1 weg!
Wat je hiervoor moet doen?

Wat zou jij in de “adventsdoosjes” stoppen wat wij hierboven nog niet genoemd hebben?

Reageer onder onder dit bericht of op Facebook of Instagram
Like onze facebook en instagram pagina voor meer kans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge