Keuken | Uitbereiden van onze huidige keuken

Vorige week verkochten wij het ikea keukentje van de kids en hielden een enorme lege muur in de keuken over.. Toen kwam Hilke met het idee om de keuken te gaan uitbereiden door extra keukenkastjes te plaatsen.

Van kinderhoekje naar..

Al 5 jaar hadden wij ‘het’ ikeakeukentje in ons huis staan.. eerst in ons oude huis en later ook in ons huidige huis. De eerste paar jaar is er ontzettend veel mee gespeeld en werden er hele gerechten uit het keukentje getoverd. De laatste maanden werd er door Benthe steeds minder gekookt en werd het keukentje voornamelijk gebruikt als opslag. Youri heeft nooit echt de behoefte gehad om te koken (het is en blijft een man hé..) en kan altijd nog in het keukentje van de gastouder gaan koken! Daarom kwam Hilke met het idee het keukentje op marktplaats te zetten. Zo gezegd zo gedaan en binnen 2 dagen waren we het keukentje voor een mooie prijs kwijt.

Maar nu hielden we wel een hele kale muur in de keuken over. De radiator die er nu nog hangt gaat Hilke doorlussen naar de bijkeuken. Dus dan houden we een stukje muur van ong. 1,60 meter over en ongeveer 0,5 meter diep. Best een aardige muur om nog een buffetkast/dressoir/speelgoedkast oid tegen aan te zetten. Dit was ook onze eerste idee een nieuwe kast te kopen en deze daar neer te zetten. Tot Hilke met het idee kwam om een soort barretje/koffiehoekje te creëren in de keuken. Zodat we naast meer bergruimte ook meer werkruimte hebben, dat is wel iets wat ik echt mis in onze huidige keuken.

Huidige keuken

Toen wij 1,5 jaar geleden naar dit huis toe verhuisden zat deze keuken er pas een jaar in. We vonden het dan ook zonde om deze keuken te vervangen. De keuken was nog netjes, de inbouwapparatuur net nieuw en het aanrechtblad nog zonder beschadigingen. Wel is het een keuken die vele duizenden andere huishoudens in Nederland hebben. Een hoogglans witte keuken met een zwart graniet look-a-like aanrechtblad. Om het af te maken heeft de keuken strakke aluminiumkleurige rechthoekige handgrepen. Nu is dit niet de keuken die we zelf zouden hebben uitgezocht in een keukenzaak, maar alles is aanwezig en ziet er netjes uit.

Ideetjes

Altijd als ik iets verander in huis dan kijk ik altijd even op Pinterest. Echt een toffe site waar zoveel leuke ideetjes op staan.

Zoals bijvoorbeeld deze landelijk stoere grijze keuken met leren handgreepjes. Dit is wel een totaal andere kleur dan onze huidige keuken, dus dan zouden we alle frontjes wel moeten vervangen en gaat het weer een dure klus worden.

Deze stoere witte keuken (hoe toevallig dat degene waarvan deze keuken is Youri heet..) met houten werkblad past super goed bij onze huidige keuken. Alleen zou ik wel handgrepen op de kastjes monteren.

Binnenkort gaan we eerst maar eens een kijkje nemen bij de Ikea voor hopelijk een lowbudget oplossing! Hebben jullie nog een leuk idee?

3 comments on “Keuken | Uitbereiden van onze huidige keuken

  1. Haha ik zou als ik de ruimte had dat idd ook benutten als kinderhoekje! Misschien nu een extra werkblad zoals je aanrecht? Ik ben ook altijd wel fan van die buffetkasten… Ik ben erg benieuwd wat het gaat worden in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge