Keuken uitbereiding | Het eindresultaat

keuken kallax
Een aantal maand geleden plaatste ik een blogje over de uitbereiding van onze keuken. Inmiddels hebben we de keuken uitgebreid en show ik vandaag het eindresultaat

Van idee naar shoppen

Nadat we half pinterest hadden afgezocht naar mooie keukens/ideeën, hier schreef ik al eens een blog over, besloten we naar de ikea te gaan om te kijken wat mogelijk was. We kozen voor de ikea, omdat deze ruime en betaalbare keuzes wat betreft keukens hebben. Na een rondje over de keukenafdeling besloten we met een beetje hulp van een medewerkster een ontwerp te maken. Omdat er verschillende onderdelen niet leverbaar bleken te zijn, besloten we weer naar huis te gaan en er over na te denken.

Ineens een kast over

Toen Hilke besloot om een bedstee op Benthe haar zolderkamer te gaan maken, was er ineens een nog bijna nieuwe Kallax kast van de Ikea over. We namen de maten van de kast en de muur in de keuken op. We kwamen tot de conclusie dat het de perfecte plek was om deze kast neer te zetten. Zo gezegd zo gedaan, we konden aan de slag. Nadat we de kast half uit elkaar haalden tilden we de kast naar beneden. Dus binnen tien minuten hadden we de ‘uitbereiding’ van de keuken ingevuld en de lege wand gevuld.

Het eindresultaat

Ikea Kallax

Toen de kast op zolder stond was het een kast met kleding en speelgoed van Benthe. Ook stonden er wat boekjes en andere rommeltjes in.. De neutrale bakken hebben we laten zitten en bij de Ikea kochten we nog twee deurtjes. Heerlijk om troep achter het deurtje te gooien en niemand die het ziet.. Ook kochten we bij de Ikea een leuk draagmandje voor bijvoorbeeld tijdschriften en tekeningen van de kids. De kookboeken hebben we ook in de kast gezet. In de bijpassende bakken zit voornamelijk speelgoed en andere prullen van de kids.

Bovenop de kast staat de fruitmand en de waterkoker, dit scheelt echt een hoop ruimte op het aanrecht. Nu is er veel meer werkruimte in de keuken om allerlei lekkere gerechten te koken en alles uitgebreid uit te stallen. Zo kun je tijdens het koken eindelijk weer eens wat vinden op het aanrecht. Uiteindelijk willen we de bovenkant van de kast nog graag bekleden met een houten plank. Zodat het bij de rest van ons interieur past, want het thema is wit met hout! Door een onverwachtse verbouwing in huis hebben we dus een low budget oplossing gevonden voor de keuken. Hebben jullie ook een Ikea Kallax kast in huis? en nog handige tips voor de indeling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge