Meekijken met Gerdi #28 | Laatste week vakantie, jarig en zindelijk?!

De laatste week van mijn vakantie is nu voorbij, helaas! Afgelopen week schoven we wat in huis, deden nog wat kleine klusjes, was ik jarig en besloot Youri dat het tijd was dat de luier uit moest..

Maandag

Wanneer je terug bent van vakantie voelt je huis altijd mega fijn (al zeg ik het zelf) weer heerlijk de ruimte en alle gemakken weer bij de hand. Maar ik heb ook altijd de neiging om na de vakantie met spullen te schuiven, net of je het weer ziet als je een tijdje niet in je eigen huis bent geweest. Dus schoven we met wat spullen en besloten we een kijkje te nemen op de woonboulevard voor wat leuke spulletjes. Zo vonden we een super schattig bijzettafeltje en kochten we bij het tuincentrum nog wat leuke plantjes! Ook maakten we de tuin weer wat onkruidvrij waarbij de kids ons graag een handje hielpen..

Dinsdag 

De eerste werkdag van Hilke bij z’n nieuwe werkgever.. Dus mijn eerste dagje sinds een maand weer alleen met de kids. Hilke was al vroeg op pad, terwijl de kids mij lieten uitslapen.. Heerlijk vakantie! Toen Youri ’s middags op bed lag poetsten Benthe en ik ons een slag in de ronde, hoe fijn is het dat ze steeds vaker mee helpt in het huishouden. Dan komt ook het besef dat ze echt snel groot wordt.. Verder deden we lekker rustig aan en speelde de kids lief samen.

Woensdag

Gelukkig was Hilke vandaag weer vrij, dus voelde het toch nog een beetje als vakantie. We ruimen vooral veel spullen op en ik maak ook alvast een begin in de kledingkasten van de kinderen. Want de wintercollecties beginnen ondertussen alweer de winkels te bereiken.. Hallo de zomer is toch nog niet eens echt begonnen?! Vooral Benthe is het laatste echt gegroeid en heeft dus veel nieuwe kleding nodig deze winter..

Donderdag

HiepHiepHoera vandaag mocht ik alweer 25 kaarsjes uitblazen. Helaas moest Hilke gewoon werken en waren de meeste familieleden aan het werk of nog op vakantie. Benthe vraag iedere dag hoeveel nachtjes het nog slapen is voordat ze weer naar school mag.. Dus besloot ik de invulboekjes maar weer uit de kast te halen en haar zo een beetje uit te dagen en te vermaken. Gelukkig kwamen er nog vrienden met hun dochtertje eten en voelde ik mij toch nog een beetje jarig..

Vrijdag

Vandaag sliepen we eerst uit en moesten ons daarna haasten om op tijd te zijn in het zwembad. En omdat het vakantie is en je zelf de tijden kunt inplannen besloot ik maar gelijk een uur in te plannen, zodat we niet steeds heen en weer hoeven te fietsen. Benthe hielt het goed vol en zwemt al heel knap de onderdelen voor haar B-diploma. ’s middags hingen we een beetje op de bank met een film en deden we niet zo veel.

Zaterdag

Een minpuntje aan de nieuwe baan van Hilke is dat hij iedere zaterdag ook werkt (ook weer een pluspunt, omdat hij door de weeks wel een dag extra bij de kids is). Dus ’s avonds gingen we lekker uit eten, nog voor mijn verjaardag, Benthe koos een leuk pannenkoekenhuis hier in de buurt. Waar ze een heerlijk kinderhoekje hebben waar de kids zich weer prima vermaakten en lekker aten van de pannenkoek.

Zondag

Een lekkere rustdag en eindelijk maar toch brak de zon weer eens door! En werdt het aangenaam warm.. Ook besloot Youri dat het tijd was om eens te oefenen zonder luier en plaste wel 7x op het potje! We hadden nooit gedacht dat hij het zo snel zou oppikken en aanvoelen, maar het ging wonderbaarlijk goed. Na Youri’s middag slaapje reden we nog even naar het bos voor een lekkere wandeling!

Benthe heeft nog 3 week vakantie, maar ik moet er deze week weer echt aangelopen helaas! Ik ben wel benieuwd naar de leeftijd waarop jullie kindje(s) zindelijk waren!?

 

2 comments on “Meekijken met Gerdi #28 | Laatste week vakantie, jarig en zindelijk?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge