Mijn week in een notendop #5 | Week voor de herfstvakantie en herfst weer!

Helaas moest Benthe afgelopen week gewoon nog naar school met het mooie weer aan het begin van afgelopen week. Maar gelukkig viel het herfst weer zondag mee en sloten we het weekend af met een heerlijke wandeling in het bos.

Week voor de herfstvakantie

Afgelopen week merkte we aan Benthe dat ze toe is aan de herfstvakantie. De middagen na school hing ze voornamelijk wat op de bank met een boekje of waren we wat aan het puzzelen. Ze heeft natuurlijk ook al ontzettend veel geleerd en dat moet wel allemaal verwerkt worden in dat kleine hoofdje. Ook de omschakeling van nog veel mogen spelen (dus minder hoeven nadenken) naar veel werken is soms best lastig. Maar het is wel leuk om te zien dat het lezen steeds makkelijker gaat en ze veel woorden ‘herkend’ en ze niet meer letter voor letter hoeft te spellen. Hierdoor wordt het zelf in boekjes lezen steeds leuker en wordt dit ook veel gedaan thuis!

Vlakbij ons huis zijn ze ondertussen een oude school aan het slopen en wil Youri graag iedere dag even een kijkje nemen.. De grote sloopkranen en de vele vrachtauto’s die af en aan rijden om het spul af te voeren zijn natuurlijk ook zeer fascinerend. Als je Youri ergens een plezier mee doet dan is het wel met het kijken naar alles wat rijd en veel lawaai maakt..

Herfstwandeling

Gister was het ondanks af en toe een bui ontzettend lekker buiten. We besloten na een verjaardagsfeestje ’s middags nog even naar het bos te rijden voor een wandeling. Wat is de natuur toch mooi in de herfst! Al die gekleurde bladeren nog aan de bomen en het geritsel van het wandelen door de al gevallen bladeren. Ook de vele mooi paddestoelen in allerlei kleuren en vormen.

Youri vind wandelen steeds leuker en neemt de natuurobsessie van Benthe over.. Die stopt namelijk bij iedere paddestoel en samen bestuderen ze alles heel uitgebreid. Zo grappig dat ze op school ook met de herfst bezig zijn. Benthe weet nu ook wat paddenstoelensoorten bij naam. De komende weken zullen we dus wel vaker in het bos te vinden zijn. Daarnaast gaan we nog mooie herfstknutsels van onze verzamelde herfstspullen maken!

Komende week heeft Benthe dus herfstvakantie en we zien wel wat we gaan doen… Hebben jullie nog leuke suggesties? Wat hebben/hadden jullie op de planning?

One comment on “Mijn week in een notendop #5 | Week voor de herfstvakantie en herfst weer!

  1. Ah hebben jullie nu pas herfstvakantie? Hier zit het er helaas al op. Wij hebben in de herfsrvakantie vooral veel dingen buiten gedaan maar nu dus inderdaad hefstweer. Veel indoor dingen bezoeken? Mijn beste vriend zijn altijd wat kleinschaligere binnenspeeltuinen met vooral goede koffie 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge