Mijn week in een notendop#3 | Herfst, stakende leraren en zwemdiploma B!

Afgelopen week was het echt herfstweer: Regen, Wind en af en toe een zonnetje gelukkig.. Daarnaast was Benthe donderdag vrij door stakende leraren en haalde Benthe zaterdagmiddag haar zwemdiploma B!!

Herfst

Pff wat een wisselvallig week hebben we achter de rug.. het weer is echt omgeslagen en ik moet ook nodig de winterjassen voor de kids opzoeken en passen! Ook de regenpakken worden weer volop gebruikt helaas. Maar naast de regen is de herfst ook een fijn seizoen, want het bos kleurt mooi en door het vroege donker worden wordt het in huis ook gezelliger met alle lampjes en kaarsjes weer aan.

Gelukkig sloten we het weekend af met een heerlijke zonnige dag. We zijn zondagmiddag met z’n 4tjes naar kinderboerderij de Naturij geweest. Echt een heerlijke plek waar je naast dieren ook ontzettend leuk kan spelen. Gelukkig bleef het droog en kon er nog heerlijk in de speeltuin buiten gespeeld worden..

Stakende Leraren

Afgelopen donderdag waren de meeste basisscholen gesloten, omdat de leraren die dag gingen staken. Ze zijn het niet eens met hun salaris, de werkdruk en nog een aantal andere dingen. Ik vind het een goede zaak dat leraren zo meer aandacht voor hun vak als juf of meester vragen. Ik moest donderdag wel gewoon aan het werk, maar gelukkig kon onze gastouder een volledige dag naast Youri ook Benthe opvangen. De zoontjes van de gastouder waren ook vrij en dus werd er de hele dag lekker gespeeld en veel geknutseld.. Want helaas werkte het weer niet zo mee donderdag.

Zwemdiploma B

Benthe haalde net voor de zomervakantie haar zwemdiploma A en we dachten dat het nog wel een aantal maanden zou duren voordat ze af mocht gaan zwemmen voor haar B. Want dankzij onze vakantie, logeerpartijtjes en de ziekenhuisopname van Hilke bezochten we het zwembad nauwelijks. Maar drie week geleden mocht ze met kleding aan zwemmen en kreeg ze nadat ze welgeteld één keer met kleding aan gezwommen had al een kaartje voor het proefzwemmen. Afgelopen dinsdag was het de laatste keer dat we ons wekelijks (of laatste half jaar 2-wekelijkse) ritje naar het zwemles moesten maken. Ik denk dat vooral Youri hier erg blij mee is, want voor hem was het een heel gesleep altijd..

Zaterdagochtend duurde volgens Benthe ontzettend lang, want er werdt steeds op de klok gekeken hoelang het nog duurde voordat we in de auto moesten richting het zwembad. De tijd kroop in haar ogen voorbij.. Ze was ontzettend zenuwachtig en werdt steeds stiller in de auto op weg naar het zwembad. Maar ze zwom ontzettend goed (want pff wat een afstanden moeten ze zwemmen voor B!) en haalde dan ook haar zwemdiploma! Nu heeft ze een aantal maanden rust voordat ze in februari start met schoolzwemmen..

Hebben jullie ook genoten gister van het mooie weer? Hopelijk blijft het mooie weer van gisteren wat hangen, want over 2 weekjes heeft Benthe herfstvakantie! 

One comment on “Mijn week in een notendop#3 | Herfst, stakende leraren en zwemdiploma B!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge