Minimaliseren | Tweedehandsspullen verkopen of weggeven

Als je begint met minimaliseren dan kom je een hoop ongebruikte of zelfs nieuwe producten tegen die je niet meer gebruikt. Zomaar deze spullen in de container gooien vind ik ook niets, dus zocht ik een plek om dit te verkopen of waar spullen weggegeven konden worden.

Marktplaats

Op de nr. 1 verkoopsite (zoals ze zelf zeggen) is het super makkelijk om een advertentie aan te maken en zo je overbodige huisraad, kleding, meubels e.d. te verkopen. Op gewilde spullen, zoals bijvoorbeeld kindermerkkleding krijg ik vaak al binnen een paar uur geïnteresseerden. Wel is mijn grootste ergernis dat je wat afspreekt, je bankgegevens doorgeeft en dan nooit meer wat hoort van de desbetreffende persoon. Gelukkig gaat het ook vaak goed of halen mensen het hoogstpersoonlijk op. Dat is ook wel mijn tip wanneer je grote/zware spullen aanbied je dit op laat halen, zodat je niet onverwachts met hoge verzendkosten blijkt te zitten.

Facebookgroepen

Daarnaast bestaan er op facebook heel veel groepen waar je je spullen kunt verkopen. Zowel lokale groepen, zodat mensen de spullen gewoon bij je thuis op kunnen halen. Maar ook merkkleding verkoophoekjes waar je nog goed uitziende merkkleding kunt verkopen! Mijn ervaring met de groepen is dat het veel persoonlijker is dan via marktplaats. Minder vaak hoef je te wachten op je geld en worden afspraken beter na gekomen.

Weggeven

Naast het verkopen van spullen kun je ook voor de makkelijke manier kiezen, namelijk het weggeven van de spullen. Allereerst vraag ik in mijn omgeving of zij nog iets van de spullen kunnen gebruiken. Als dit niet zo is dan gooi ik het vaak op een weeggeefhoek op facebook. Er zijn vaak één of meerdere weggeefhoekjes te vinden in je persoonlijke omgeving. Daarnaast zou je kunnen denken aan schenken aan een goed doel of de kringloopwinkel.

Milieubewust

De laatste tijd ruim ik graag spullen op waar ik andere mensen blij mee kan maken, maar als er dan toch iets aangeschaft moet worden kijk ik eerst of ik het echt nodig heb. Daarnaast probeer ik spullen te kopen die eerlijk gemaakt zijn en die duurzaam zijn. Maar soms glipt er dan toch weer iets naar binnen wat ik eigenlijks niet nodig had..oeps! Dit proberen wij te voorkomen door te werken met een maandbudget. Hierdoor denk je wel twee keer na voordat je iets koopt..

Verkopen jullie ook wel eens online spullen? En hebben jullie nog tips?

*de bovenstaande afbeelding komt van Pixabay.com

2 comments on “Minimaliseren | Tweedehandsspullen verkopen of weggeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge