Persoonlijk | Morgen begin ik echt | Afvallen

Heel Holland lijnt inmiddels Sonja, Linda, Bobbie etc…. Maar ik niet! Nee ik heb mezelf zo gek gekregen om mij op te geven voor de 90 dagen killerbody challenge… Zoals een vriendinnetje al zei: ,, Ik heb ook een Killerbody. Als ik bovenop je ga zitten ben je dood… Zo’n challenge is het dus niet…

100 dagen challenge

3 jaar geleden heb ik via de sportschool al eens meegedaan aan een 100 dagen challenge. Met een groep mede-afvallers zoveel mogelijk afvallen (op een gezonde en verantwoorde manier) en daarbij ook nog eens voor iedere verloren kilo geld ophalen. Dit geld werd destijds gegeven aan een goed doel. Dat was voor een klein meisje in onze stad (eigenlijk dorp) wat een neuroblastoom had en daarvoor in Amerika behandeld moest worden.

Naja… Om even tot de kern te komen. Ik deed mee aan de challenge. Viel wat kilo’s af die er maar niet af wilden en eigenijk tijdens de laatste paar weken bleek ik al zwanger te zijn van Saar! Heel erg leuk nieuws natuurlijk. Maar voor de verloren kilo’s wel jammer! Nu 2 jaar na de geboorte van Saar zitten die kilo’s die ik toen kwijt was er gewoon nog steeds aan! Werk aan de winkel dus!

Wat wil ik bereiken?

Ik ben gezegend met de bouw van mijn vaders kant van de familie. Klein en fijn kun je dat nou niet bepaald noemen. Ik zeg liever klein maar dapper. Ik ben eigenlijk altijd al wel stevig geweest en ik hoef ook niet superslank te worden. Maar ik zou uiteindelijk toch wel wat kilo’s kwijt willen en mijn vetpercentage naar beneden.

Killerbody challenge

Een killerbody krijg je natuurlijk niet zomaar (deze hoef ik ook niet, ik wil me gewoon goed en lekker in mijn eigen vel voelen. Nu heb ik vel genoeg :-D). 

Hoe ziet deze challenge er uit?
Via de sportschool heb ik samen met een klein groepje 2x in de week personal training (small Group training). De 3e dag is er met de andere groepjes een gezamenlijke wisselende Full body workout. Bij mooi weer kan dat buiten bootcampen zijn, bij minder mooi weer kan het ook in de fitness een workout zijn. Daarnaast is er een nul en eindmeting+ tussentijdse metingen om de 3 a 4 weken (gewicht, vetpercentage, centimeters, etc.)

Iedereen heeft persoonlijk voor zijn eigen doelen een voedingsadvies gehad o.b.v. het aantal kcal, koolhydraten, vetten en eiwitten wat je nodig hebt op een dag. Dit voor je allemaal in in de MyFitnessPal app en zo kun je elke dag tracks wat je nodig hebt.

We worden verder helemaal vrij gelaten in “wat” en “wanneer” we eten. Dingen verbieden heeft geen zin. Als de 90 dagen voor ij zijn ren je gelijk naar de winkel om bijv. die reep Tony Chocolonely te kopen en zo ben je weer terug bij af…

Nou ik heb er in ieder geval zin in. Ik ga nu eerst mijn maaltje voor morgen maar eens “preppen” zoals ze dat zo mooi noemen. Ik zal nog best wat moeite krijgen met het invullen en samenstellen in de app, maar dat gaan we ervaren.

Na iedere meting zal ik jullie op de hoogte houden met weer een nieuwe blog!

Wish me luck! Enne… als je me ziet, probeer me dan niet te verleiden met wat “lekkers” 🙂 

7 comments on “Persoonlijk | Morgen begin ik echt | Afvallen

  1. Ik vind je meer klein en gezellig! Als we nu dan uit eten gaan eet je een salade? ? Je bent prima zoals je bent! ? Maar succes, kijk maar of je er gelukkiger van wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge