Naar de oogarts met een kleuter

bril kind

Afgelopen januari gingen wij naar de huisarts met Senn. Hij was bijna de hele maand december af en aan ziek geweest en klaagde veel over hoofdpijn. Omdat Danny veel last heeft van migraine en daar van zichzelf wat dingen in herkende bij Senn, bracht hij dat ook ter sprake. Het vele ziek zijn was helaas iets kenmerkend voor de griep die heerste en niets om ons zorgen om te maken. De hoofdpijn baarde haar wel zorgen….Voordat ze ons door wilde sturen naar een kinderarts moesten we eerst naar de oogarts. Een kinderarts zal dat ook eerst uitsluiten. Helaas was er een wachttijd van 2 maanden. Maar half maart was het dan zover!

Meten van de ogen, hoe doe je dat bij een kind wat nog niet kan lezen

We waren vrijwel direct aan de beurt. Senn mocht op de stoel zitten. Kreeg een kaartje in zijn handen en moest proberen de plaatjes te ontdekken. Dat kaartje was heel herkenbaar, vroeger toen ik zelf ook naar de oogarts moest had ik ook zon gelijksoort kaartje! Daarna kreeg hij een letter in zijn hand en moest hij de letter namaken die op de muur stond. Op het consultatiebureau doen ze deze oefening ook vaak, dan moeten ze de opening in het rondje naar de goede kant draaien. Dit keer was het een E waar je dus ook een 3, M of W van kunt maken. Uiteraard werd de rij steeds kleiner.

Druppelen

Om een helder beeld te krijgen vond ze het verstandig om ook nog even zijn ogen te druppelen en te kijken wat het daarna zou zijn. We mochten na het druppelen nog ongeveer een half uur wachten voor we weer naar binnen moesten. gelukkig zit er aan de overkant bij de oogarts een heerlijke koffiezaak dus daar hebben we heerlijk koffie gedronken en senn een ijsje gegeten. Na een paar minuten begon hij vreemd te knipperen met zijn ogen (toen wist ik genoeg) en heb ik heel flauw gevraagd of hij voor mij het koffielepeltje wilde pakken… Naja je raad het al, hij pakte in eerste instantie wat anders 🙂

De uitslag

Nadat we weer terug geweest waren bij de oogarts moesten we nog even naar de “opperoogarts” en ook zij zei hetzelfde. Het is verstandig om een bril aan te schaffen. Waarschijnlijk krijgt hij daardoor meer rust in zijn ogen en zal hij minder gaan turen en hoofdpijn krijgen. Met het kaartje voor de opticien zijn we gelijk doorgereden naar de opticien en daar heeft hij zelf een bril uitgezocht! Een hele stoere, blauwe bril.

bril kind

Omdat ik vind dat ik als ouder zelf het goede voorbeeld moet geven, heb ik zelf ook (weer) een bril uitgezocht. Ik droeg al jaren mijn bril niet meer (heel onverantwoord eigenlijk), maar nu ik deze bril heb zet ik hem met plezier weer op! Echt een bril die lekker zit en waar ik me goed bij voel!

bril kind oogarts

Inmiddels heeft hij draagt hij deze bril 1,5 maand met veel plezier! Er is een wereld voor hem open gegaan. Veel details ziet hij nu veel eerder en duidelijker! Een goede keus dus! Ook hebben we hem nog niet gehoord over hoofdpijn!

 

11 comments on “Naar de oogarts met een kleuter

    1. Ik deed dat ook, maar nu met deze bril waar ik me zelf goed bij voel zet ik hem met liefde op! Onze zoon ook. Ik heb hem nog nooit hoeven te zeggen dat hij zijn bril op moet zetten!

  1. Och wat stat het hem leuk! Een echt wijs mannetje. Bij ons is het ook twijfelen of mijn dochter een brilletjes moet krijgen. Lastig , maar slim om toch te doen, geeft de ogen inderdaad rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge