Netflix | Uitgelicht: Black Mirror

blond en bruin black mirror

Ik schreef al eens over mijn top 10 series. Nu we al een aantal jaar Netflix hebben zijn er weer een aantal series bijgekomen. Een daarvan zal ik toelichten. Black Mirror. Hij staat zeker niet in mijn top 10, maar vind hem zeker interessant! Waarom? 

Black Mirror

Elke aflevering van Black Mirror heeft een andere cast en een losstaande verhaallijn. Daardoor kun je alle afleveringen door elkaar heen kijken. De rode lijn door alle seizoenen is eigenlijk de snelle technologische ontwikkeling in de 21e eeuw, mogelijke verdere ontwikkelingen en hoe deze de werkelijkheid beïnvloeden.

De afleveringen

Een aantal afleveringen vond ik helemaal niks, maar de meeste afleveringen spraken mij wel aan of ik vond dat ze lekker wegkeken! Omdat de afleveringen maar 45 minuten duren kun je ze ook tussendoor nog even kijken bijvoorbeeld. Een aantal aflevereringen zal ik jullie toelichten.

De allereerste aflevering die ik zag

Dit is niet de eerste aflevering in de serie, maar een uit seizoen 3.
Van deze aflevering raakte ik eigenlijk behoorlijk boos/gefrustreerd. 

Nosedive

Door middel van een puntensysteem kan iedere interactie met andere mensen beoordeeld worden. De hoogte van iemand’s score heeft invloed op de sociale status die iemand geniet, welke bedrijven zaken met ze willen doen en kan zelfs een korting geven op de huur van een woning. Lacie is geobsedeerd met haar score en post regelmatig dingen online die niet zozeer een uitlaatklep van haar echte emoties zijn maar enkel een manier om haar score te verhogen. Wanneer een vage kennis met een hele hoge score haar vraagt bruidsmeisje te zijn op haar trouwerij kan Lacie haar geluk niet op. Het huwelijk zal bezocht worden door louter mensen met hoge scores waardoor Lacie kans ziet haar eigen score enorm op te krikken.

De aflevering die mij aan het denken zette…

Hoe fijn zou het zijn als een dierbare is overleden en je naar zijn dood daar nog mee in contact zou kunnen blijven….

Be Right Back

Martha en Ash zijn een jong stel met een huis op het platteland. Als Ash omkomt bij een verkeersongeluk wijst Martha’s vriendin Sarah erop dat er een nieuwe dienst beschikbaar is die op basis van iemands profiel op de sociale media een virtuele kloon van een persoon kan maken. Martha is eerst sceptisch maar raakt langzaamaan verslaafd aan het praten met de virtuele versie van haar overleden partner.

De  aflevering die de grootste indruk achtergelaten heeft…

De volledige aflevering is in zwart wit, maar weet je vanaf het begin te blijven kijken.

Metalhead

Twee mannen en een vrouw doen een poging specifieke voorraad uit een opslag te stelen. Helaas worden ze door een bewakingsrobot betrapt die agressief in de achtervolging gaat. Alleen de vrouw weet voorlopig te overleven. De hond is sterk geïnspireerd op het Amerikaanse DARPA project en lijkt op eigen initiatief te werken. Dit maakt de setting tot een beklemmend realistische toekomstvisie welke niet eens erg ver in de toekomst hoeft te spelen.
De hele aflevering vraag je je af wat voor bijzonders er opgeslagen heeft moeten liggen in het magazijn. Dat krijgt een bijzonder onverwachte wending (voor mij).

 

Hebben jullie zelf ook Netflix? Ken je Black Mirror al? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

2 comments on “Netflix | Uitgelicht: Black Mirror

  1. Leuk geschreven Marianne!

    Deze serie Black Mirror keek ik ook altijd maar sinds een week heb ik Netflix maar opgezegd omdat ik nooit geen leuke films meer tegen kwam, en weinig tijd heb door school, werk, stage en mijn blog.

    Hopelijk heb ik in de zomer er weer wat meer tijd voor! 🙂

    Liefs
    x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge