Heb jij het NS Flex abonnement al ontdekt?

Vroeger toen ik nog studeerde had ik een OV jaarkaart. Ideaal dat ding. Ik gebruikte hem achteraf alleen te weinig. Was ik maar naar Groningen, Maastricht of wat dan ook gegaan. Ik gebruikte hem voornamelijk voor het openbaar vervoer naar school of naar vriendinnen in Utrecht / Baarn.

Anonieme OV Chipkaart

Toen wij een paar jaar terug met onze kleine man op vakantie waren in Zeeland en vanwege het slechte weer noodgedwongen werden uitstapjes te ondernemen hebben we een anonieme OV chipkaart aangeschaft. Hartstikke leuk dacht ik, je checkt in en uit en je kunt met de trein mee. Ware het niet datje altijd minimaal 20 euro op de kaart moest hebben staan. 2 anonieme chipkaarten a 7,50 en 2x een tegoed van 25 euro is al 65 euro armer en dan zit je nog niet eens in de trein. Eenmaal met de boot en de trein naar Middelburg geweest konden we weer het tegoed opwaarderen omdat we weer net onder de 20 euro zaten.

Duur dagje uit

Om een lang verhaal kort te maken we waren voor een boot en treinritje (van nog geen 10 euro per persoon retour) 95 euro armer! Duur dagje uit zo!
Ik was er snel klaar mee en kocht sindsdien gewoon weer losse kaartjes aan de automaat.
Dan maar 1 euro extra betalen.

Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit!
Danny is afgelopen september van baan gewisseld en kocht dus een OV chipkaart op naam zodat hij er een traject abonnement op kon zetten.

NS Flex abonnement

Nadat hij dat een maand gedaan had kon hij met een collega meerijden en wilde dus zijn abonnement stopzetten! En daar ineens was het! Het NS Flex Abonnement!

Met dit abonnement kun je dus gewoon in en uitchecken waar en wanneer je wilt zonder een tegoed op je pas te hebben! Je snapt natuurlijk wel dat ik direct een OV chipkaart heb aangeschaft en een NS Flex abonnement heb genomen!

Kids vrij abonnement

Door de conducteur werden we er opgewezen dat er voor de kinderen naast de railrunner nu ook een kidsvrij kaart is. Met deze OV kaart kan een kind (tot 12 jaar)  gratis door Nederland reizen. Dus hoef je ook geen railrunner te kopen! Ideaal.
Voor Senn hebben we deze direct aangeschaft en dat zullen we voor Saar tegen die tijd ook doen (als hij nog gratis is).

Zo werkt het

  • Ieder kind reist met zijn eigen persoonlijke OV-chipkaart.
  • Kinderen reizen onder begeleiding van een meereizend persoon van 12 jaar of ouder.
  • Kids Vrij is ook te gebruiken in de bus, tram en metro in heel Nederland. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar krijgen dan automatisch 34% korting.

Hebben jullie het NS Flex en Kidsvrij abonnement al ontdekt?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge