Online boodschappen, doe jij dit al?

blondenbruin online boodschappen

Ik schreef al eens eerder een blog over de boodschappen doen en dat het iedere week zo’n smak geld is… Inmiddels is dat niet anders geworden, maar ben ik wel het online boodschappen gaan uitvinden!

Je kunt bij vele supermarkten al online je boodschappen doen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar die van de Jumbo! Nu is het wel zo dat er bij ons 4 Jumbo’s zitten maar ik eigenlijk altijd naar diegene ga die het meest ver weg is. Dat vind ik de fijnste winkel!

Ophalen of thuis laten bezorgen?

Er zijn 2 mogelijkheden. Je haalt het op bij hun Pick Up point, of je laat de boodschappen thuisbezorgen. Ik vind het persoonlijk fijner om naar het pick up point te rijden. Vaak ben je toch nog wat vergeten, of moet je ergens anders nog wat halen waardoor je toch onderweg bent. Zeker met 2 kinderen is het dan heerlijk om het grootste deel van de boodschappen gewoon af te kunnen halen. Ik heb 1x de boodschappen thuis laten bezorgen. Dat vond ik geen succes. De hele ochtend zat ik te wachten tot ze kwamen (tussen 10 en 13). Uiteindelijk kwamen ze dus om 12.45 aanrijden met de boodschappen. Mijn hele ochtend was dus “kwijt”.

Voordelen online boodschappen

 • Je hoeft niet meer met een kar door de winkel (ideaal met verjaardagen, feestdagen etc.)
 • Je weet van tevoren al wat je kwijt bent aan de boodschappen en kan daar dus op sturen
 • Je hoeft niet te lang te wachten bij de kassa
 • Je krijgt vaak extraatjes

Nadelen online boodschappen

 • Je kan niet even snel nog wat pakken
 • Je moet van tevoren goed bedenken wat je wanneer nodig hebt
 • Je kan de verse producten niet zien, dus bijvoorbeeld niet de mooie appels kiezen
 • Je betaald “bezorgkosten”. Gelukkig hebben ze vaak acties of codes waardoor je de bezorgkosten gratis krijgt.

Sinds afgelopen week kun je bij ons ook de boodschappen online bestellen via Picnic.
Het concept en idee is heel goed. Echter zijn er voor mij momenteel nog teveel nadelen.

 • Ze hebben nog niet alle producten die wij gebruiken
 • je moet de boodschappen vooraf via iDeal voldoen.

Zodra er meer producten in het assortiment zijn opgenomen ga ik Picnic zeker een keer uitproberen. Maar voor nu blijf ik lekker nog bestellen bij de Jumbo!

Doen jullie al online boodschappen?

 

5 comments on “Online boodschappen, doe jij dit al?

 1. Ik heb het nog niet geprobeerd. Het feit dat ik vaak in de winkel nog allerlei dingen tegenkom die ik toch eigenlijk ook nog moest hebben houd me tegen. Als ik online ga shoppen moet ik echt duidelijk hebben wat ik per week nodig heb. Dus dat vergt wat aanpassing haha. En ik zit inderdaad met het geld dat het extra kost om te bezorgen, dat vind ik het nu nog niet waard (ik heb geen kinderen, werk niet en heb dus alle tijd voor de boodschappen)
  Anne onlangs geplaatst…20 Dingen die jij kunt doen tijdens het paasweekendMy Profile

 2. Ik deed voorheen altijd boodschappen via jumbo online, super handig. Maar ik was er toch minder bewust van wat ik kocht dan dat ik real life boodschappen deed. Gek eigenlijk maar ik kocht gauw te veel. trapte in aanbiedingen die ik in de winkel gewoon zou laten liggen. Ik doe nu alweer een tijdje bij de winkel boodschappen. Maar wie weet switch ik wel weer. Pick up vind ik zelf ook het fijnst, ik heb alleen een aantal keren te lang (lees een half uur) op mijn boodschappen staan wachten en het is een aantal keren fout gegaan. Door al deze dingen ben ik nu (even) afgehaakt.
  roelina onlangs geplaatst…Printables voor Pasen #2: DIY ontbijtsetje voor het leukste PaasontbijtMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge