Marianne Vertelt | Vreemdgaan bij het boodschappen doen

Ik moet iets bekennen! Ik ben vreemd gegaan! Dan heb ik niet eerst keurig een handje gegeven of mijn vaste partner ingelicht maar gewoon BAM voor de volle 100% vreemdgegaan en het voelt nog goed ook!

Vorige week kwam er een blog online waarbij ik aangaf voorlopig mijn boodschappen via Jumbo Pick Up te blijven doen…

Toen die blog online kwam was ik al vreemd gegaan! Ik was zo stom geweest om niet op verzenden te drukken in de Jumbo app… Met als gevolg dat de enige mogelijkheid voor het ophalen van mijn boodschappen pas na de Paasdagen was… Je snapt natuurlijk wel dat ik daar niet op zat te wachten… Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken!

Ik ben vreemdgegaan met Picnic! 

Oké dat ging niet zonder slag of stoot. Want laten we eerlijk zijn… In je pauze op het werk even een vluggertje met Picnic doen is vragen om problemen.

Picnic heeft obv onze postcode iedere dag (behalve zondag) leveringsmogelijkheid). Aangezien het donderdagmiddag was en ik de bestelling voor de Pasen in huis wilde hebben was de optie voor ons vrijdagavond tussen 18.30 uur en 19.30 uur. Ik moest werken tot 18.30 en daarna de kinderen ophalen… Dus ik zou niet op tijd thuis kunnen zijn. Danny werkt altijd tot 18.00 dus dat was geen probleem… Totdat ik besteld en betaald had en erachter kwam dat hij een etentje had van zijn werk… OEPS!!!

Helpdesk

Gelukkig is dan de Picnic Helpdesk beschikbaar via Whatsapp… Helaas kon ik het afleveradres of tijdstip niet wijzigen. Ik had 2 opties.

  1. Bestelling annuleren, opnieuw bestellen op een ander leveradres en betalen en dan het betaalde bedrag teruggestort krijgen.
  2. Zorgen dat er iemand thuis is of de boodschappen door een buurvrouw aan te laten nemen.

Ik koos voor optie 2. Ik heb mijn schoonmoeder gevraagd of ze de kinderen thuis kon brengen en als ik er nog niet was de boodschappen vast aan te nemen. Betaald waren ze tenslotte toch al! Dit was geen probleem gelukkig en kon ik na werktijd direct door naar huis en was ik op tijd thuis om zelf nog de boodschappen in ontvangst te nemen. Er kwam een lief klein autootje voor rijden, de bezorger kwam aan de deur met een steekwagentje met koelboxen erop en de boodschappen per afdeling in een witte plastic tas –> Die je overigens ook gewoon weer mee terug mag geven een volgende keer zodat deze hergebruikt kunnen worden!

De bestelling bij Picnic beviel zo goed dat ik het voor afgelopen week weer online besteld had! Ook deze 2e levering is dus goed bevallen en zijn ze aan mij zeker een nieuwe klant rijker!

Hoe werkt dat Picnic systeem dan?

Je besteld via een app op je telefoon. Staat een priodcut er niet tussen kun je deze altijd aanvragen
Voor mijn postcode zijn de leveringen tussen 16-00 en 17.00 / 18.30 en 19.30 / 21.00 en 22.00. Ideale tijden als je vaak pas rond 18.30 thuis bent van je werk. Wat ook ontzettend fijn is is dat je op de dag een berichtje krijgt waarin het definitieve tijdsschema aangegeven wordt op 20 minuten nauwkeurig. Je hoeft dus niet de hele dag middag, ochtend of avond thuis te blijven! Op het moment dat de chauffeur wegrijdt en “jouw” route gaat rijden kun je hem tracks op de radar!

Heeft Picnic dan alleen maar voordelen?

Nee hoor! Tegenover andere aanbieders zijn er ook wel wat nadelen! De grootste daarvan is dan wel Besteld = Besteld. Je kunt dus niet na afloop nog boodschappen aan je boodschappenmandje toevoegen. Aan de andere kant in de supermarkt moet je ook weer terug naar de winkel als je wat vergeten bent!

Bij de versproducten kies je niet zelf je spullen uit. Zo kreeg ik deze mooie courgette meegeleverd. Zelf had ik hem niet uitgekozen in de winkel, maar goed. Een courgette is een courgette dus laten we niet gaan discrimineren.

Er ontstond aan het ontbijt wat verwarring over een datum die op de krentenbollen stond. Er stond een uiterste verkoopdatum op van de 22e. Ik vond dat nogal raar. Ik heb een berichtje naar de klantenservice gestuurd en kreeg keurig antwoord dat het geen tot datum is maar echt een verkoopdatum. Zij mogen na bereiding maximaal 2 dagen later de broodjes nog verkopen. Ik kreeg ze de 21e dus ze waren in de avond van de 20e gemaakt. Ze waren ook nog supervers van smaak dus helemaal prima!

Vriendenkorting

Maak jij nog geen gebruik van Picnic en wil je het ook eens proberen? Vanaf €25,00 komen ze je boodschappen gratis thuisbezorgen! En weet je wat het mooie is? Ik mag mijn vrienden €5,00 welkomstkorting geven!. Het mooie is dat ik dan ook weer €5,00 korting krijg!

Win-Win toch?

Kijk wel eventjes of Picnic ook al bij jou levert! Ze leveren nog niet overal namelijk! Ook moet het je eerste bestelling zijn op dit adres. Onder een andere naam bestellen werkt dus niet.

Stuur mij even een berichtje als je graag de €5,00 korting wilt! Ik deel hem graag met je!

One comment on “Marianne Vertelt | Vreemdgaan bij het boodschappen doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge