Throwback | Op vakantie naar de Algarve

blondenbruin algarve

Komend jaar zullen wij waarschijnlijk niet op vakantie gaan. Afgelopen jaar zijn we verhuisd dus voor dit jaar doen we “even rustig aan”. Wel is het fijn om eens terug te kijken naar onze eerste echte vakantie als gezinnetje naar de Algarve.

We vlogen samen met onze schoonouders, zwager en schoonzusje naar Portugal. Ik was nog nooit in Portugal geweest, maar de Algarve schijnt heel mooi te zijn. Mijn schoonouders waren al een keer in dat resort geweest en gingen er met veel plezier nog een keer heen. Voor ons was het heel fijn om met zijn allen op vakantie te gaan. Zo konden wij ook een keer zonder onze kleine man op stap om de Algarve te ontdekken!

Ontdek de Algarve

Er is veel te zien en te doen in de Algarve. De Algarve staat bekend om zijn prachtige stranden, rotsformaties en kliffen. Ook het binnenland is het bezoeken waard met de prachtige natuur. Amandelbomen, Pijnbomen of schilderachtige dorpjes. Huur een auto, neem een ouderwetse landkaart mee en maak je eigen route! Het zal niet vervelen!

algarve strand

Het klimaat

Met een gemiddelde temperatuur van 19 graden in april en 22 graden in oktober is het in het voor en najaar heerlijk vertoeven! ’s Zomers kunnen de temperaturen gemiddeld oplopen tot 30 graden. Flink warm, maar met het heerlijke zeebriesje nog goed uit te houden! De Algarve heeft een gemiddelde van +/- 3000 zonuren per jaar wat dan ook één van de hoogste van Europa is.

Ons verblijf

We boekten een appartement bij Apartotel Alfagar in Albufeira.

We hadden allemaal een eigen appartement geboekt en ik weet niet of het kwam doordat wij de enigen waren met een kind, maar we hadden de “beste” plek. Ons appartement was gelegen op de begane grond bij een van de zwembaden en restaurants. Wat heel fijn was, was dat we Senn gewoon op bed konden leggen en zelf (met babyfoon) aan het zwembad konden liggen. Het was max. 5 meter vanaf het punt waar wij op onze handdoekjes / ligbedden hadden tot aan ons appartement.

Vanaf het resort kon je via een aantal trappen op het strand komen, niet heel handig met een baby en een kinderwagen, maar het was wel te doen. Omdat Senn dat warme zand en die koude zee maar niks vond, zijn we hier meer 1x geweest. Verder heerlijk vertoefd aan het zwembad.

blond en bruin algarve

Excursies

Ik ben geen persoon die op vakantie gaat en de hele dag aan het zwembad gaat liggen. Ik vind het leuk om ook de omgeving te ontdekken! Dit kun je natuurlijk zelf doen door een auto te huren, maar ook bij ons resort kon je excursies boeken.

Op bootexcursie

Opa en oma wilden een dag oppassen en zo konden wij een bootexcursie doen! Vanuit de haven van Albufeira voeren we langs de kust. Prachtig om te zien. Heel mooi helder water en prachtige rotspartijen. Halverwege stopten we ook even om lekker af te koelen met een verfrissende duik! Een tocht van ongeveer 3 uur.

bootexcursie

Naar het einde van de wereld (Het beste van het Westen)

Tijdens deze excursie bezoek je per bus het westen van de Algarve. Eerst rijd je naar het stadje Silves. 700 Jaar geleden was dit de hoofdstad van het Moorse Al-Gharb. De ruïnes van de oude burcht op de heuvels boven de stad, de kathedraal en het kurkmuseum zijn absoluut een bezoekje waard. Vervolgens reis je naar Monchique met het kuuroord met warmwaterbronnen, de Caldas de Monchique. Hier kun je genieten van de prachtige natuur, de eucalyptusbomen, kurkeiken, vijgenbomen en nog veel meer.
Ook een bezoek aan het sfeervolle vestingstadje Lagos, mag zeker niet ontbreken. Je kunt hier o.a. de Gouden Kapel, de slavenmarkt en het standbeeld van Hendrik de Zeevaarder bekijken. In Sagres rijd je langs het fort waar Hendrik de Zeevaarder in de 15e eeuw zijn zeevaartschool vestigde. Ook Columbus heeft hier nog op school gezeten. Vervolgens rijd je door naar de Kaap St. Vincente, het meest zuidwestelijke punt van Europa. Enkel wanneer je hier geweest bent, begrijp je waarom Kaap St. Vincente ook wel ‘het einde van de wereld’ wordt genoemd.

Ontdek het oude Albufeira

In het nieuwe gedeelte van Albufeira (het uitgaansgebied) heb je de strip, de fastfoodketens, de grote discotheken etc. Veel leuker is het om een taxi te pakken naar het oude stadscentrum en daar heerlijk te eten bij een authentiek restaurantje of gezellig door de mooie binnenstad te lopen. Hier heb je de gezelligheid van kleinere kroegjes en straatmuzikanten op de hoek van de straat. Een enkele reis kost ongeveer 5 tot 10 euro. Als je dit met je gezelschap kunt delen is het goed te doen!

 

Er is zoveel te ontdekken en te beleven in de Algarve. Dit is eigenlijk niet te omschrijven. Het is een prachtig gebied welke je het beste met je eigen ogen kunt ontdekken!

 

Note: Dit betreft een samenwerking. Hiervoor hebben wij een artikel geschreven vanuit onze eigen persoonlijke ervaring. 

7 comments on “Throwback | Op vakantie naar de Algarve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge