Uit eten | Pannenkoekentrein Marrum

blog pannenkoekentrein marrum

Tussen de verjaardagen van beide kids besloten we na een tip van een kennis naar de pannenkoekentrein in Marrum te gaan. Echt een aanrader voor ieder gezin die in het noorden woont of er op vakantie is!

Sinds Youri bij mijn schoonvader de minatuurtreinbaan op zolder heeft ontdekt is hij helemaal gek op alles wat te maken heeft met treinen. Het liefst kijkt hij alleen nog maar trein filmpjes op Youtube en maakt de mooiste sporen met zijn houten spoorbaan. Dus vooral Youri was ontzettend enthousiast om richting de pannenkoekentrein te vertrekken!

Aankomst op station Marrum

Het plaatje Marrum ligt dichtbij de waddenzee, helemaal in het noorden van Friesland.De treinwagons en het station zijn vanaf de weg niet te missen! De auto kun je gemakkelijk parkeren of meerdere parkeerplaatsen rondom het station.

pannenkoekentrein marrum

Het station is helemaal gerenoveerd en bij het loket ‘koop’ je een kaartje voor een treinplaats. Door één van de medewerkers, gekleed in ouderwetse bijpassende kleding, wordt je naar een plaats in de trein gebracht. Een vriendelijk ontvangst met een drankje en voor de kinderen een leuke kleurplaat. Voor de oudere kinderen is er ook nog een soort ganzenbord maar dan in treinstijl te doen in de tijd dat je wacht op je pannenkoek.

Welke reis kies jij?

Na een pitstop in het toilet, wat een uitstapje op zich was, mochten wij een keus maken uit de vele pannenkoeken. Voor de toiletten moet je een stukje lopen, want in een wagon zijn toiletten in oude stijl. De toiletten zijn namelijk weggewerkt onder een houten frame.

kaart pannenkoekentrein marrum

Op de kaart staat een groot aantal pannenkoeken. Voor de kinderen zijn er speciale kinderpannenkoeken en voor de grotere eters kun je kiezen tussen verschillende ‘treinreizen’. Pannenkoeken als de Oriënt Express en Trans Siberië express staan op de kaart. Heerlijk gevulde pannenkoeken met oa brie, salami of zalm. De pannenkoeken worden in het stationsgebouw gebakken en door de conducteur opgehaald en bij je aan tafel gebracht.

pannenkoekentrein, station marrum

Op de kinderpannenkoeken zat een treintje van fondant, vooral Youri kon dit enorm waarderen. De hele week vertelde hij iedereen dat hij een echte treinpannenkoek gegeten had in een trein! Onze pannenkoeken waren goed gevuld en we zaten na de pannenkoek behoorlijk vol.

Wil je nog een overstap maken?

Wanneer de pannenkoek op is wordt door de conducteur gevraagd of je ook nog een overstap wilt maken. Oftewel wil je nog een nagerecht of niet?! En omdat vooral de kinderen enorm fan zijn van het nagerecht konden we geen nee zeggen natuurlijk. De kinderen kozen voor een kinderdessert die bestond uit een bolletjes vanille ijs met slagroom en leuke versiering. Hilke koos voor een dame blanche (hoe kan het ook anders…) en ik koos voor een heerlijk dessert met stroopwafels en ijs!

Wij hebben heerlijk gegeten en vonden de pannenkoekentrein een geslaagd uitje! Grote kans dat wij binnenkort weer een treinreisje gaan maken bij de pannenkoekentrein.

2 comments on “Uit eten | Pannenkoekentrein Marrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge