Pasen 2018 | Uittips met kinderen

uittips pasen

Komend weekend is het alweer pasen en dan komen de activiteiten in het land weer aardig op gang. De leukste (gratis) uitjes hebben wij voor jullie op een rijtje gezet. 

Lammetjesdag

Op verschillende plaatsen in het land worden de traditionele lammetjesdagen georganiseerd in het paasweekend. Wat is leuker om lekker met de lammetjes te knuffelen of misschien zelfs wel een flesje te geven?!

Paasmarkt

Een markt is altijd een goed idee, of het geheel gratis is ligt natuurlijk aan jezelf. Net zoals de kerstmarkten rond kerst zijn er nu ook vele leuke kraampjes waar van alles leuks te koop is. Daarnaast vind je naast de kraampjes ook meestal entertainment zoals muziek en activiteiten voor de kinderen.

Paasvuur

Vooral in Noorden en Oosten van Nederland zijn paasvuren een oude traditie die nog steeds wordt voortgezet. Één van de grootste paasvuren vind je in Espelo, maar in de meeste dorpjes in Noord-oost Nederland wordt een paasvuur georganiseerd. Ook een leuk uitje is om als het donker is samen met de kinderen langs de dorpen te rijden. Natuurlijk kun je er bij ieder vuurtje even uit, maar om lekker fris te blijven kun je natuurlijk ook een hele tourtocht plannen.

Dierentuin of Pretpark

De meeste dierentuinen zijn het jaar rond geopend, maar de meeste pretparken openen hun deuren weer met pasen! Hopelijk is het komend weekend lekker weer en kunnen jullie er lekker op uit. Als wij naar een pretpark of dierentuin gaan met een feestdag kiezen we vaak een wat kleiner park uit. In de grotere parken is het vaak druk en in een klein park is het overzichtelijk voor kleine kids! Kies bijvoorbeeld eens voor ZooParc Overloon of een dagje all-inclusive in Duinenzathe.

Hebben jullie al plannen gemaakt voor het paasweekend? Ik (Gerdi) moet helaas een dagje werken met 1e paasdag, maar tweede paasdag trekken e er gezellig met z’n allen op uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge