Recept | Easy Stokbrood (lactosevrije)

Als mijn kinderen ergens dol op zijn dan is het wel stokbrood. En hoe makkelijk kan het zijn.. Je moet even geduld hebben, maar ondertussen kun je bijvoorbeeld een heerlijke tomatensoep maken! 

Ingrediënten voor 3 stokbroden

  • 550 gram bloem
  • 350 ml water
  • 7 gram gist (gedroogd)
  • 1 eetlepel zout
  • scheutje olie

Recept

  1. Doe de bloem, water, gist en zout in een kom. Mix met deeghaken of met de hand in ongeveer 10 minuten tot een zacht en soepel deeg.
  2. Vet een andere kom in met de olie, leg de deeg erin en dek het geheel af met een natte theedoek.
  3. Zet het deeg op een droge warme plek en laat het geheel ongeveer 1 uur rijzen.
  4. Bestuif je werkblad met bloem en druk het deeg plat en vouw weer op als een bol. Laat het deeg vervolgens weer 1 uur rijzen.
  5. Verdeel nu het deeg in 3 gelijke stukken en duw ieder stuk deeg uit tot een rechthoek. Rol vervolgens de stukken deeg op, zodat je 3 stokbroden krijgt. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de broden op de bakplaat. Bestrooi de broden met wat bloem en laat ze nog 1 uur rijzen.
    Tip: “Trek het bakpapier tussen de broden iets omhoog, zodat de broden niet aan elkaar vast gaan plakken”.
  6. Verwarm de oven voor op 230 graden en bak de broden in ongeveer 2o minuten gaar! Voor een lekker krokant korstje plaats je onder de oven een ovenschaaltje met kokend water.
  7. EET SMAKELIJK

Deze stokbroden zijn heerlijk met een zelfgemaakte soep of als lunch.
Voor de afwisseling kun je wat andere kruiden toevoegen om een andere touche aan de stokbroden te geven! 

3 comments on “Recept | Easy Stokbrood (lactosevrije)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge