Recept | Grootmoeders tomatensoep

Als klein meisje at ik graag op zondag bij m’n grootouders, mijn oma maakte namelijk echt heerlijke tomatensoep! Laatst heb ik haar het recept zelf gemaakt en zelfs de kinderen smulden van deze heerlijke verse tomatensoep.

Ingrediënten

  • 750 gram tomaten
  • 1 grote winterpeen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • paar takjes tijm
  • 1 klein blikje tomatenpuree (50 a 70 gram)
  • 2 bouillonblokjes (bv. runder of groente)
  • 500 ml water
  • 500 gram gehakt
  • gehaktkruiden
  • handje vermicelli
  • scheutje olie

Recept

  1. Maak de groenten schoon en snijdt de tomaten en winterpeen in blokjes, snipper de ui en knoflook en haal de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Verhit de olie in een (soep) pan en fruit de ui, knoflook en peen in een paar minuten totdat de ui glazig word.
  3. Voeg nu de tomaten en tijm toe en roer het geheel goed door elkaar.
  4. Vervolgens voeg de tomatenpuree, bouillonblokjes en het water toe. Breng dit al roerende aan de kook en laat het 30 min op een laag pitje doorkoken.
  5. Pureer na 30 min de soep tot een gladde emulsie.
  6. Kruid het gehakt naar smaak en maak hiervan kleine balletjes.
  7. Voeg de balletjes en de vermicelli toe en laat het geheel nog ongeveer een kwartier koken.
  8. EET SMAKKELIJK!

Hier heeft iedereen weer gesmuld van deze soep! Wij aten er deze keer zelfgemaakt stokbrood bij, binnenkort vinden jullie ook dat recept op de blog!

2 comments on “Recept | Grootmoeders tomatensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge