Recept | Heerlijke Choc & Chip Koekjes

Ik vind het heerlijk om koekjes o.i.d. te bakken. Op pinterest kwam ik eens dit recept tegen en het is ons favoriete koekjesrecept geworden. Waarom? Proef zelf maar!

Vandaag bakte ik deze samen met Senn. Hij vond het ontzettend leuk om te helpen. Hij mocht de chocolade fijn slaan met een vleeshamer, de ingredienten toevoegen in de mixkom, de hoopjes maken op de bakplaat, stiekem van het deeg snoepen en natuurlijk als eerste de koekjes proeven!

Benodigdheden;

benodigdheden
Benodigdheden
  • 230 gram bloem
  • 205 gram kristalsuiker
  • 150 gram zachte roomboter
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 gram baking soda
  • 6 gram maizena
  • snufje zout
  • 150 gram chocolade (ik deed iets meer en koos voor een combinatie van melk, wit en puur) je kan hiervoor gewoon een reep gebruiken of chocoladedruppels van bijvoorbeeld jumbo eigen merk.
  • 2 vellen bakpapier

Bereidingswijze;

  • Warm de oven voor op 175 graden
  • Doe de suiker, vanillesuiker en roomboter (op kamertemperatuur is zacht genoeg) samen in de kom. Mix dit totdat het een luchtige massa is. Dit duurt meestal een minuut of 7.
  • Snijd ondertussen de chocola in stukjes (indien je voor repen gekozen hebt).
    chocolade kapot slaan
  • Voeg vervolgens het ei, de maizena, zout, bakingsoda toe. Vervolgens voeg je gedoseerd de bloem toe zodat deze geleidelijk in het deeg opgenomen wordt. Mix het geheel even door elkaar.
  • Voeg de chocolade toe en mix alles nog even door.
    deeg
  • Leg een vel bakpapier op het bakblik en leg hier hoopjes deeg op. Zelf doe ik dit altijd met behulp van 2 eetlepels.
    Houd er rekening mee dat de hoopjes inzakken en uitzetten! Laat dus genoeg ruimte over tussen de hoopjes. Ik doe er zelf altijd maximaal 9 a 10 per bakblik.
    hoopjes deeg
  • Bak de koekjes ongeveer 10 minuten. Ondertussen leg je vast het tweede bakpapier ook vol met hoopjes. Als de koekjes klaar zijn haal je ze uit de oven en kun je direct het tweede blik bakken.
    Let op! Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog heet en zacht. Laat ze even rustig afkoelen en wat harder worden voordat je ze van het vel af haalt!
    koekjes
De koekjes zijn goedgekeurd!
  De koekjes zijn goedgekeurd!
zacht van binnen
Dit is waarom ze zo lekker zijn als ze net afgekoeld zijn! Knapperig van buiten en zacht van binnen! YUMMMMMM

 

EET SMAKELIJK!

Wat is jouw favoriete koekjesrecept?

4 comments on “Recept | Heerlijke Choc & Chip Koekjes

    1. Ja he! Senn vond het stiekem smullen natuurlijk het lekkerst! Ik heb het ook wel eens gemaakt toen ik maar een paar koekjes nodig had. De rest in een grote rol gedraaid nerven in de vriezer om op te stijven. Toen schijfjes ervan gesneden en diepgevroren. Zo heb je een snelle voorraad in de vriezer liggen die je zo kan bakken! Leuk bij onverwacht visite… bedenk me nu dat ik dit net zo goed in t blog erbij had kunnen zetten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge