Pasta Pesto met spek, rucola en tomaat
Het is weer tijd voor een heerlijk recept! Deze keer een heerlijke Pasta Pesto met spek, rucola en tomaat! Ook de kinderen hebben ervan gesmuld, dus ik durf te zeggen dat hij kidsproof is!
Benodigdheden voor ca. 3 -4 personen:
- Pasta Penne (of andere pasta natuurlijk)
- Rucola
- Parmezaanse kaas
- Pesto, 1 potje
- Spekreepjes
- Snoeptomaatjes
- Blokje groente- / tuinkruidenbouillon
- ui / knoflook naar wens
- scheutje olie
Bereidingswijze;
Bak de spekjes in de pan. Zorg ervoor dat je ze niet knapperig bakt (tenzij je daarvan houdt natuurlijk)! laat de spekjes daarna “uitlekken” op een stukje keukenrol.
Kook de pasta samen met een groentebouillon / tuinkruidenbouillon in ruim water en giet deze af als deze klaar is.
Snijd de tomaatjes doormidden of in 4-en en bak deze heel even in de olie (dit kan ook in het vet van de spekreepjes, maar dat maakt de smaak wel anders).
Voeg de inhoud van het potje pesto toe aan de tomaatjes en roer deze goed door. Voeg daar nog ongeveer 3/4 van de inhoud van het zakje rucola toe en roer dit door. Je zult zien dat de rucola slinkt.
Voeg tenslotte de spekreepjes nog even toe en roer dit goed door.
Naar wens kun je bijvoorbeeld nog ui of knoflook toevoegen. Persoonlijk vond ik de smaak goed, dus heb ik die niet toegevoegd.
Serveren
Je kunt nu 2 dingen doen.
- Schep de afgekookte pasta op het bord / in een schaaltje en doet daar het mengsel overheen
- Je mengt de afgekookte pasta met het mengsel en serveert deze op bord / in schaal.
Garneren
Garneer je gerecht met een topping van rucola en parmezaanse kaas
Eet smakelijk!